Äppelmarknad i Kivik och Kosta Glasbruk, 3 dgr

Under sensommaren när frukten mognar firas varje år Äppelmarknaden i Kivik. En marknad där 10 000-tals äpplen skördats för att kunna avnjutas i bakverk, som dryck eller som ett bildskönt konstverk. Vi reser till Österlen sista helgen i september när frukten skördas på fruktfälten och Äppelmarknaden i Kivik pågår för fullt. Vi besöker även den mysiga badorten Åhus, där vi provar världens mest berömda vodka och som avslutning på denna sensommar resa gör vi ett besök i glashyttan på Kosta Boda. 

Dag 1. Mot Österlen Åhus och Absolut  Vodka
På morgon lämnar vi hemorten och reser mot Skåne och Österlen. Under förmiddagen gör vi stop utmed vägen för fika. Vid lunchtid når vi den mysiga lilla badorten Åhus. Åhus är inte bara är känd för sina stränder och välbevarade medeltida korsvirkeshus, utan även för att det är här som en av världens mest berömda spritsorter tillverkas – Absolut Vodka. Efter en liten promenad genom staden kommer vi fram till destilleriet, Absolut Home där än i dag tillverkningen av vodkan pågår. Vi börjar vårt besök med en välsmakande lunch och får sedan en guidad rundtur i destilleriet. Rundturen avslutas sedan med att vi får lära oss göra goda cocktails, som vi dessutom får provsmaka (alkoholfritt alternativ finns).  Efter vårt besök på destilleriet fortsätter vi vår resa till Kristianstad. Här checkar vi in på First Hotel Christian IV, som är centralt belägget hotell precis intill den natursköna Tivoliparken i centrum. Efter vi har checkat in på hotellet äter vi en gemensam middag och kvällen är sedan fri att tillbringa på egen hand.

Dag 2. Heldag på Äppelmarknaden i Kivik
Vi äter tidig frukost och påbörjar sedan vår resa till äppelriket Kivik och årets Äppelmarknad. Hela dagen har ni sedan möjlighet att utforska marknaden på egen hand. Missa inte ett besök i ”Kunskaps och utställnings-tältet” där ni  lär er massa nyttig fakta om äpplen, prova äppelmust från svenska musterier och kanske marknadens höjdpunkt – se när årets äppeltavla presenteras!  Här finns även flera lokala producenter som både säljer och har servering med olika delikatesser från närområdet, underhållning på stora scen och mycket mer  När äppelmarknaden stänger kl. 17:00 träffas vi åter för att med bussen ta oss tillbaka till Kristianstad igen. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet och kvällen sedan fri att tillbringa på egen hand.

Dag 3. Kosta Boda och tillbaka till hemorten
Efter en god  frukost checkar vi ut från vårt hotell och lämnar Kristianstad och Österlen för en resa in i Blekinge och glasriket. Vi kommer på förmiddagen fram till Kosta där vi börjar vårt besök med en guidad rundtur i glashyttan  på Kosta glasbruk. Här får vi se hur det välkända glaset ta form och höra om dess fantastiska historia, vi gör även ett besök vid glasutställningen  på Kosta Art Gallery. Innan vi lämnar glasbruket finns möjlighet att äta lunch på egen hand.
Vi fortsätter sedan vår resa mot hemorten och gör stop ut med vägen för fika/kvällsmat. På kvällskvisten når vi åter hemorten igen kanske med några goda äpplen eller vackra glas i bagaget.

Vi reserverar oss för att ändringar kan ske i programmet!

Datum: 25/9
Pris: 2895 Kr
Ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost och middag, lunch dag ett, guidad rundtur och provning på Absolut Home, rundtur på Kosta Glasbruk

Tillägg:
Enkelrumstillägg: 850 kr
Parkering vid Torp: 100 kr

Boka nu