Skidresa till Val di Sole – Dimaro, Madonna di Campiglio och Folgardia/Marivella, 9 dgr

Dolomiterna i norra Italienska Alperna är ett av de vackraste bergslandskapen i hela världen. Dolomiterna är en bergskedja, bestående av 18 toppar som reser sig 3000 meter över havet.
Val di Sole är det mest omfattande skidområdet i västra Trentino och rena paradiset för den som brinner för sagolik alpin skid- och snowboardåkning.
Med liftkortet ”Skiarea Campiglio Dolomiti di Brenta” får man tillgång till områdena Madonna di Campiglio, Pinzolo, Folgarida, Marilleva och Peio Fonti. Här finner man över 250 km preparerade pister och 92 moderna liftar!
Utflyktsdagen löser man separat liftkort i Passo Tonale och här har vi den längsta nedfarten Presena Glacier – Ponte di Legno i Passo Tonale, över 11 km lång och med en fallhöjd på ca 1 800 meter.

I vinter går vår resa till de italienska Dolomiterna, närmare bestämt till skidparadiset Val di Sole, ca 6 mil nordväst om Trento. Vi bor med halvpension på Hotel Albergo Dimaro mitt i hjärtat av Val di Sole.
Hotellet ligger i Dimaro bara 5 minuter med shuttlebuss från den nya gondolen Daolasa – Val Mastellina, som tar dig direkt till skidbackarna i Folgarida, Marilleva och Madonna di Campiglio.
För oss svenskar är Madonna di Campiglio historisk mark, här vann Ingemar Stenmark sin första världscupseger 1974. Denna händelse blev starten på en fantastisk karriär och än idag är detta en av skidkungens absoluta favoritorter. Med sina snösäkra backar och en liftkapacitet på över 31 000 personer/ timma är ”Madonna” internationellt erkänd för sin imponerande skidåkningskapacitet och för sin skönhet.

Dag 1-2.
Vi lämnar Sverige på lördag förmiddag och reser ner igenom Tyskland och Österrike. Resan går direkt och bussen gör stopp för fika/lunch och middag utmed vägen. Ankomst Val di Sole söndag morgon, då frukost serveras.

Dag 3-9.
Dagarna tillbringas i skidbacken!
Vi stannar till lördag nästkommande vecka och det blir tillfälle till skidåkning på förmiddagen innan vi äter en sen lunch, packar bussen och vänder hemåt ca: kl.17,00. Utcheckning från rummen på hotellet skall ske senast kl. 10,00, bagage kan då ställas i ett uppehållsrum. Omklädning/dusch finns att tillgå på hotellets Spa avdelning. Hemkomsten är beräknad till söndag eftermiddag.

Liftkort köper ni genom oss och får dem direkt när vi kommer ned till hotellet så att ni kan ge er ut i backarna så fort som möjligt!

Superskirama – Obegränsat liftkort
                   
Vuxen: 7dgr. – 3 828kr        6 dgr. – 3 487kr

Junior född efter 30/11-2004: 7 dgr – 2 695kr        6 dgr. – 2 453kr

Barn  född efter 30/11-2012: 7 dgr – 1 947kr        6dgr. – 1 771kr

1 Barn (född efter 30/11-2012) gratis i förälders sällskap ( max 1 barn/ förälder)

I priset ingår en depositionsavgift som återfås vid återlämning av liftkort i automat eller kassa.

Avresa: 20/2
Pris: 7 490 kr 
Ingår: Bussresa, färjeöverfarter, del i dubbelrum inkl. frukost och 6 middagar, välkomstdrink, dagsutflykt till Passo Tonale
Avresa från Göteborg
Tillägg
Enkelrum: 980 kr
Turistskatt: 2 Euro per person och dag. Betalas kontant på hotellet
Transfer från Torp: Ring 0522-58 58 30

Resan körs i samarbete med

Boka nu