Tre Hav & Tre Länder, 5dgr

Sverige, Norge och Danmark – Nordsjön, Skagerack o Kattegatt, allt i en o samma resa!
Våra nordiska grannländer har mycket att erbjuda både till havs och på land och på den här resan besöker i ett par riktiga godbitar. Vi får uppleva allt från naturupplevelser i Nationalparken Hardangervidda, historisk arkitektur på Bryggen i Bergen, vackra vyer till havs utmed det norska fjordlandskapen och avslutningsvis idylliska Skagen  – med sitt sägenomspunna ljus, mysiga fiskeläger och varför inte passa på att göra ett besök vid Grenen där två av haven möts!
 

Bergen Bryggan 2

Vøringsfossen

thumbnail_IMG_4373

 

 

 

 

 

Dag 1:  Oslo och Geilo
Vi startar med buss från Uddevalla på morgonkvisten och strax innan lunch når vi Norges vackra huvudstad, Oslo. Här ges tid att strosa på Karl-Johan kanske göra ett besök på Kungliga slottet, besöka Akers brygga och äta en god lunch på egen hand innan vi på eftermiddagen fortsätter vår färd mot Geilo och de vackra norska fjällandskapet. Vår första natt tillbringar vi på Bardöla Höyfjellshotell i Geilo där vi på kvällen äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Vackra vyer genom Hardangervidda  och Bergen
Efter frukost beger vi oss västerut i de fascinerande norska naturlandskapet, utmed vägen gör vi stop för fika och njuter av den vackra utsikten som de norska fjällen har att erbjuda. Vi stannar bl. a till vid de mytomspunna vattenfallet, Vøringsfossen och vidgar våra vyer över Sysendammen. I den natursköna nationalparken Hardangervidda stannar vi på Hardangervidda Natursenter för att se en fantastisk naturfilm från trakterna runt omkring, det ges även tid att på egen hand utforska museet eller äta lunch innan vi fortsätter vår resa mot Bergen. På eftermiddagen når vi Bergen och får checka in på vårt centralt belägna hotell Comfort Hotell Holberg. Eftermiddagen är fri att spendera på egen hand, strosa på Bryggen, få kulinariska smakupplevelser på Fisketorget eller varför inte ta en tur med Fløibanen och njuta av utsikten över Bergen?
På kvällen träffas vi åter på hotellet för att äta en gemensam middag.Susendammen

Dag.3 Fjordlandskap och norska kusten
Vi får en lugn morgon och när frukosten är uppäten möter en lokalguide upp oss i hotellets reception för att ta oss med på en guidad rundtur i Bergen. Vi får se mer av Bergen både till fots och med buss och får veta mer om stadens spännande historia. Vår rundtur avslutas vid Fjordlines terminalen och det är nu dags att ”mönstra på” vårt kryssningsfartyg som ska ta oss ut på Nordsjön, via ett vackert norskt fjordlandskap utmed den norska kusten. Vi checkar in i våra hytter – alla med fönster o sängarna på golvet. Passa på att ta något gott att drick ute på soldäck eller ta en fika inne i cafeterian, hela fartyget har stora panoramafönster så var du än befinner dig går det att njuta av den vackra utsikten. På kvällen når vi Stavanger och kan njuta av solnedgången samtidigt som vi äter en god middagsbuffé ombord, där dryck och kaffe ingår.

Dag 4. Sägenomspunna Skagen
På morgonkvisten äter vi en god frukostbuffé innan vi kliver av vårt kryssningsfartyg i Hirtshals. Förmiddagen tillbringar vi i fiskebyn Hirtshals och strax innan lunch reser vi vidare till sägenomspunna Skagen. Vårt besök i Skagen börjar med en lunch på Packhuset där vi får avnjuta en klassisk dansk rödspätta till lunch. Eftermiddagen spenderas i Skagen på egen hand, strosa runt i den mysiga fiskebyn, gör ett besök på Skagen museum el varför inte göra ett besök vid Grenen? Efter lunch åker bussen ut till Grenen med de som vill och möjlighet finns att ta en tur med Sandormen, ut till udden där Skagerrak och Kattegatt möts.
På sen eftermiddag åker vi vidare till Fredrikshamn där vi checkar in på The Reef Hotel, som blir den här resans sista övernattning. Kvällen är fri att tillbringa på egen hand och er reseledare tipsar gärna om restauranger för kvällens middag.

Dag 5. En förmiddag i Fredrikshamn o hemresa
Mätta och belåtna efter frukosten finns lite tid för  shopping och flanerande på Fredrikshamns gator innan det sedan är dags att bege sig mot Stena Terminalen för vidare färd med färjan över Kattegatt och Skagerrak. Ombord finns möjlighet till shopping i taxfree butiken eller varför inte avsluta semestern ombord i Stena Danicas egen karibiska bar?
På tidig kväll når vi åter hamnen i Göteborg och fortsätter vår färd vidare mot Uddevalla och hemorten, berikade med många minnen, vackra vyer och naturskådespel i bagaget!

thumbnail_IMG_4143

thumbnail_IMG_4154

 

 

 

 

 

Datum: 3/9 7395:-
Ingår:  Bussresa, hotell (del i dubbelrum) med frukost & middag i Geilo och Bergen , hytt med fönster o golvbädd ombord på Fjordline inkl. middagsbuffé (dryck ingår) samt frukost, lunch i Skagen, färja Fredrikshamn – Göteborg, guidningar enligt program samt reseledare.
Tillägg: Enkelrum/hytt
Parkering Torp 
2200:-
200:-
Påstigning: Torp, Håby, Grind, Tanum Rasta, Skee och Strömstad
Avstigning: Danmarksterminalen, Kungälv, Stenungssund, Ljungskile och Torp

Vi reserverar oss för prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling av Covid-19

Boka nu