Rundresa på Åland med inslag av Roslagen

Åland en pärla i Östersjön med en magisk natur, en säregen historia och sjöfartskultur som präglat befolkningen genom alla tider, visste du att här bor nordens lyckligaste befolkning!
På vår resa till Åland börjar vi med en natt i Roslagens, Norrtälje innan vi reser vidare till Åland. På Åland bor vi centralt i Mariehamn men tar oss med buss runt på denna magiska ö tillsammans med en lokalguide.
Under våra två dagar på på Åland hinner vi både se och uppleva mycket av ön:s storslagenhet. Vi besöker bl. a Eckerö Post och Tullhus som länge var Rysslands gränsstation till Sverige. Vi åker även till Smakbyn där vi får ta del av Ålands kulinariska sida och börjar med en rundtur och provsmakning på Ålandsbränneri, därefter äter vi lunch på stjärnkocken Michael Björklunds, restaurang Smakbyn och innan vi åker vidare tittar vi in hos Ålandskonfektyr och kanske köper med oss en eller två burkar av deras handgjorda karameller. Vi besöker även Amalias limonadfabrik  och har gått om tid för stopp ut med vägen för att njuta av de storslagna naturen på ön.

Ååååå va vi hoppas på att ni blir sugna på att besöka Åland tillsammans med oss!

Dag 1. Hemorten, Örebro och Norrtälje
Vi reser på morgonen från Uddevalla mot Roslagen och Norrtälje. Vi gör stop för fika på förmiddagen och stannar sedan till i Örebro för lunch och en promenad i den fiktiva staden Wadköping. För de som vill finns möjlighet att förbeställa lunch på  Restaurang Svampen i Örebro. Restaurang Svampen ligger högst upp i vattentornet mitt i centrala Örebro. Här serverar en utsökt lunchbuffé till en magnifik utsikt. Mätta och belåtna åker vi sedan vidare mot Norrtälje  och vårt hotell, Roslagen. Efter incheckning  och om  tid finns tar reseledaren en promenad med de som vill in till de centrala delarna. Promenadvänliga skor rekommenderas. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Färjan till Eckerö och Mariehamn
Vi äter frukost på hotellet och checkar sedan ut för vidare färd mot Grisslehamn där vi ska åka ombord på färjan som ska ta oss över till Åland. Vi reser med Eckerölinjen och ombord äter vi en tidig lunch i form av Brunchbuffé ombord. Ombord finns en taxfree butik med ett stort utbud av lokalt producerade varor från Åland och på varje avresa är det alltid någon form av underhållning ombord. På tidig eftermiddag kommer vi fram till Åland och när vi klivit av bussen kör vi direkt till Eckerö Post och Tullhus museum där vi gör vårt första besök på Åländsk mark.
Vi reser därefter vidare till Mariehamn och checkar på eftermiddagen in på Pommern Hotell där vi ska tillbringa de närmaste nätterna. Hotellet ligger centralt i Mariehamn och har promenadavstånd till de mest sevärda platserna i staden. Vi äter gemensam middag på hotellet och kvällen är sedan fri för egna aktiviteter.

Dag 3. Rundtur med lokalguide på Åland
Efter frukost möter vår lokalguide upp oss och ska ta oss med på en härlig dag på denna fantastiska ö. Vi börjar turen med natursköna upplevelser och får höra om Ålands historia, landskap och Östersjöns betydelse för landet. Under förmiddagen kommer vi fram till Smakbyn där bi börjar med en rundvandring och provning i Bränneriet innan det är dags för lunch i stjärnkocken Michael Björklunds restaurang Smakbyn. I restaurangens lokaler finns även en butik, konfektyrfabrik och bageri så detta är ett perfekt tillfälle att köpa med sig godsaker från de lokala aktörerna på ön.
Eftermiddagen fortsätter genom storslagen natur och på eftermiddagen gör vi stop ute på landsbygden hos mysiga Amalias Limonadfabrik,. Här får vi vara med på  en kombinerad limonad och chokladprovning och om vädret tillåter finns möjlighet till en fika i den lummiga och grönskande trädgården.
På sen eftermiddag vänder vi åter till hotellet i Mariehamn igen där vi äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Vi vänder åter till Sverige igen
När frukosten är uppäten finns möjlighet för lite egen tid i Mariehamn innan det är dags at checka ut från hotellet och åka vidare till färjan. Strax efter lunch reser vi mot Eckerö igen för att ta färjan tillbaka till Sverige igen.  Ombord äter vi en gemensam lunchbuffé och möjlighet till lite shopping finns i tax free butiken.  Vid 14. 30- tiden når vi hamnen i Grisslehamn och påbörjar vår bussresa mot hemorten igen. Vi  stannar för fika/kvällsmat på egen hand under resan tillbaka och når på kvällskvisten åter respektive hemort igen berikade med många minnen och kanske en och annan godsak i bagaget.

Avresa: 25/5
Ingår: Bussresa och färjor, del i dubbelrum inkl. frukost, 2 luncher/1 brunch, 3 middagar, svensktalande guidning, entréer och provningar enligt program samt reseledare med under hela resan
Pris: 6 995 kr per person

Tillägg
Enkelrum: 2000kr
Parkering vid Torp Plantagen: 160 kr
Lunch på Svampen: ca 145 kr

Resans körs vid minst 30 personer bokade

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden!

Boka nu