Norge med Flåmsbanan- Geiranger & Trollstigen, en riktig klassiker på 5 dgr

Norge är fantastiskt – följ med oss och upplev den vackra naturen med sina fjäll och dalar, hårnålsslingrande vägar på Trollstigen, Flåmsbanan med naturen som konstverk utanför tågfönstret och dessutom Geirangerfjorden från både fjord och land. Dessutom utforskar vi både Lillehammer och Ålesund tillsammans med en lokalguide och får veta mer om allt från hus i jugendstil till vinter- OS -94.
En riktig klassiker är nu tillbaka i vårt reseprogram!

Dag 1. Oslo och Geilo 
Vi reser med buss upp genom Sverige och vidare över Svinesundsbron och den norska gränsen. Vi gör ett stop i Oslo för lunch och lite tid att strosa i staden på egen hand. Varför inte ta en promenad på Akers brygga, besöka den gamla fästningen el shoppa på Karl Johan? På eftermiddagen lämnar vi Oslo och reser vidare mot Geilo som blir vår första övernattning på denna resan. Vi bor på Highland Lodge med den vackra naturen inpå husknuten. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Fjordar & fjäll ut med Flåmsbanan
Vi äter frukost på hotellet innan vi reser vidare. Resan fortsätter utmed  kanten av Hallingskarvet Nationalpark och vidare till Flåm. Vi stannar på vägen för fika och tidig lunch. Vid lunchtid är vi framme i Flåm där vi kliver ombord på tåget för en tur på den vackra Flåmsbanan. Flåmsbanan sägs vara en av världens vackraste järnvägssträckor och går från Flåm till Myrdal. Tågresan går utmed Sognefjorden och vi passerar både stupande fjäll, skummande vattenfall och strilande fjordar under färden. För att vara helt säkra på att vi inte missar något utanför tågfönstret reser vi tur och retur Flåm-Myrdal-Flåm. Tillbaka i Flåm väntar bussen för att ta oss vidare till dagens slutmål. På kvällen checkar vi in på Thon Hotel Jølster, i Skei där vi tillsammans äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Guidad rundtur i Ålesund
Efter frukost lämnar vi Skei och reser vidare genom det natursköna området på Vestlandet. Vi passerar flertalet fjordar och gör stopp under dagen för fika, lunch och vackra utsiktsplatser. På eftermiddagen når vi fram till Ålesund där vi checkar in på Hotell Brosundet , som ligger endast ett stenkast från Ålseundet.  Efter en hel dag i buss kan det vara skönt att få sträcka lite på benen, detta gör vi tillsammans med en lokaguide som möter upp oss i receptionen och tar med oss på en rundtur till fots genom staden. Här får vi veta mer om den historiska branden i början av 1900-talet, Ålesunds fiskehistoria och givetvis promenerar vi  genom de vackra kvarteren med hus i jugendstil. Efter avslutad guidning finns tid att upptäcka Ålesund på egen hand innan vi på kvällen träffas åter på hotellet för en gemensam middag.

Dag 4. Vackra Geirangerfjorden och Trollstigen
Idag  fortsätter vi resan med både buss och båt och vi kommer få en trollbunden naturupplevelse att lägga till i vårt minne.
Vi checkar ut från hotellet och åker vidare till Fjordservice terminal där vi kliver ombord på färjan som ska ta oss med på en tur på fantastiska Geirangerfjorden. Lugnt och stilla glider vi fram och njuter av den friska luften, höga fjälltoppar och de grönskade dalarna som passerar förbi utmed fjordkanten. Med sinnet fullt av vackra naturupplevelser är vi vid lunchtid framme i Geiranger. Här väntar vår busschaufför med buss för att ta oss vidare genom det vackra landskapet.
Vad vore väl en klassisk Norgeresa utan Trollstigen, Dombås och Gudbrandsdalen? Givetvis går resan från Geiranger till dagens slutmål Lillehammer, via serpentinvägarna längs med den magiska Trollstigen. Under färden gör vi flera stop för fika och för att bara njuta av de vackra vyerna. På eftermiddagen når vi den  gamla OS-staden Lillehammer där vi tillbringar vår sista natt tillsammans. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet..

Dag 5. Guidad rundtur i Lillehammer sen vänder vi tillbaka mot hemorten
Idag är det dags för oss att lämna den norska fjällvärlden och bege oss mot hemorten igen, men först passar vi på att utforska Lillehammer lite mer. Efter frukost möter en lokalguide upp oss och tar oss med på en rundtur i staden. Vi får veta mer om stadens historia och gör givetvis ett besök vid Os-parken från 94. Vid lunchtid är det dags att kliva ombord på bussen igen för vidare färd mot hemorten. Fyllda av frisk luft, vackra vyer och många minnen i bagaget når vi på kvällskvisten hemorten igen.

Datum: 15/8
Pris: 8500:-
Ingår: Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost och middag varje kväll, Flåmsbanan t/r, båtresa på Geirangerfjorden från Ålesund-Geiranger,  guidad rundtur med lokalguide i Lillehammer och Ålesund samt reseledare med under hela resan


Tillägg:
Enkelrum 1500:-
Parkering 200:- 

Påstigning: Torp – Plantagen, Håby, Grind, Tanum Rasta, Skee, Strömstad jvg

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden!

Boka nu