Bornholm, 4 dgr våren 2019

Solskensön Bornholm är en dansk  pärla i Östersjön. Här får vi njuta av unik och vacker natur, bördiga fält blandat med vita stränder och stora gröna skogar. Vi besöker historiska byggnader som medeltida rundkyrkor, borgruinen Hammershus och promenerar bland genuina korsvirkeshus och genom små mysiga fiskebyar. Avslutningsvis gör även ett besök på öns enda vinodling där vi får vara med på en vinprovning av gårdens egna viner.
Under hela resan bor vi bekvämt på hotell Griffin i Rönne, alla rum med vacker utsikt över solnedgången i Östersjön.

Bornholm 1

Dag 1. Hemorten – Rönne
Avresa från hemorten med buss för färd mot färjeläget i Ystad, utmed vägen gör vi stop för fika och lunch på egen hand. På sen eftermiddag når vi Ystad för vidare färd med färjan till Bornholm och Rönne. Bussen följer med oss över till Bornholm och på kvällen checkar vi in på vårt hotell, Hotel Griffin i Rönne – alla rum med havsutsikt. På kvällen äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Norra Bornholm
Efter frukost kliver vi ombord på bussen för en heldag på norra Bornholm, vi har en lokalguide med oss som berättar mer om ön och dess historia. Vår guide tar oss under dagen med till olika sevärdheter på den norra delen av ön och vi får bl. a se den medeltida borgruinen Hammershus, äta lunch i den mysiga byn Gudhejm och besöka den medeltida Österlars rundkyrka. På sen eftermiddag vänder vi åter mot Rönne igen och på kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Södra Bornholm
Idag gör vi en rundtur på den södra delen av ön. Vår lokalguide möter upp oss vid hotellet och tar oss under förmiddagen runt på sydligaste delen av Bornholm. Vid lunchtid anländer vi till den pittoreska fiskebyn Snogebaek där vi äter traditionell fiskbuffé på Snogebaek Rökeri. Mätta och belåtna åker vi sedan vidare till Bornholms enda vingård, Gardegaard. Här får vi veta mer om hur deras druvor odlas, se hur deras vin framställs och avslutningsvis får vi prova 3 av deras egna viner från gården. När provningen är avslutade vänder vi åter mot Rönne. Innan kvällens middag på hotellet finns tid att upptäcka staden på egen hand, besöka hotellets fina SPA eller varför inte ta ett dopp i Östersjön, kanske årets första till och med?
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Rönne – Hemorten
Efter frukost checka vi ut från hotellet och lämnar vårt bagage i bussen. Dagen är sedan fri att tillbringa i Rönne på egen hand. På eftermiddagen träffas vi åter för att påbörja vår resa hemåt igen. Vi reser med färjan över från Rönne till Ystad och sedan vidare upp genom Sverige mot hemorten. Vi gör stop för fika och middag på egen hand och på kvällen når vi åter hemorten igen berikade med många minnen och upplevelser i bagaget!

Rundkyrka 1

Bornholm buffé

Hamershus 1

 

 

 

 

 

Datum: 30/5 5995:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum inkl. frukost och middag (2-rätters buffé), 2 luncher, lokalguide och utflykter enligt program, vinprovning av 3 sorters vin, entré till Österlars rundkyrka och Hammershus samt reseledarservice.
Tillägg Enkelrum
Inhägnad parkering vid Torp (Plantagen)
1700:-
120:-
Avresa Torp (Plantagen), Ljungskile, Stenungsund – Munkeröd, Kungälv – Eriksdal hpl D, Varberg- Björkäng
Boka nu