Vinresa vid Rhen och Mosel, 7 dgr

Följ med oss och möt sensommaren i sydvästra Tyskland vid de vackra floderna Rhen och Mosel. Med buss reser vi genom det romantiska flodlandskapet och får vara med om skördearrangemang, smakfulla vinprovningar och en båttur på den naturnära och vackra floden Rhen.

 

Cochem

Dag 1: Hemorten – Bremen
Avresa med buss från hemorten på morgonen. Vi reser bekvämt mot Helsingborg och tar färjan över till Helsingör därefter vidare färd genom Danmark mot Rödby och färjan över till Puttgarden. På sen eftermiddag når vi vårt hotell, Atlantic Hotel Universum i Bremem.  Vi äter en gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 2. Bremen – Rüdesheim
Efter frukost lämnar vi Bremen och reser bekvämt vidare med vår buss söderut. Vi gör stop på vägen för lunch och fika (på egen hand) och når under eftermiddagen charmiga Rüdesheim och Parkhotel. Hotellet ligger centralt och precis intill Rhens flodkant. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3. Rüdesheim – Vinskördearrangemang med vinprovning
Idag gör vi ett besök på ett vinskördearrangemang i Rüdesheim och om vädret tillåter får vi även vara med om när druvorna skördas. Vi åker med linbanan upp för de slutande vinfälten och når toppen där berömda Niderwald står och blickar ut över Rhen. Vi får en guidad vandring ner genom vinfältet och gör stop för en en gemensam sopplunch. Därefter fortsätter vi vår vandring tillbaka ner till Rüdesheim . Under vandringen får vi prova tre smakfulla viner från området och njuta av utsikten över vackra Rüdesheim och Rhen. Eftermiddagen är fri att tillbringa på egen hand. Strosa genom berömda Drosselgasse, flanera längs Rhens flodkant eller njuta av något gott att dricka på någon av stadens uteserveringar. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.Mosel

Dag 4. Båttur på Rhen
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och startar dagen med en båttur på floden Rhen. Båtturen går från Rüdesheim, utmed det romantiska flodlandskapet till St. Goarshausen. Vi stannar till för en gemensam lunch innan vi reser vidare med buss till Cochem. Under färden kan vi njuta av utsikten över de vackra vinfälten, romantiska byarna och flodlandskapet i Moseldalen. På sen eftermiddag anländer vi till Cochem och checkar in på Hotel Noss som ligger centralt beläget och nästan intill flodkanten av Mosel. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5. Cochem – Reichsburg och vinprovninig
Idag står ett besök på medeltida slottet Reichsburg på agendan. Slottet är Cochems landmärke och även Mosels största slott. Vi får en rundtur med en engelsktalande guide och får veta mer om riddarromantik och det medeltida slottets historia. Vi gör även ett besök hos vinmakaren Weingut J. Koll & Cie där vi provar 7 av deras välsmakande viner i Peters egen vinkällare. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotelletReischburg

Dag  6. Återresa Cochem – Lübeck
Efter frukost startar vi vår resa hemåt igen. Längs vägen passar vi på att njuta av de vackra landskapet i Moseldalen och gör stop för fika och lunch på egen hand. På sen eftermiddagen når vi Lübeck och vårt hotell Best Western Hotel Lübecker hof där  vi på kvällen äter en gemensam middag.

Dag 7.   Göteborg – Hemorten
Efter frukost bär det iväg igen, den sista biten mot hemorten. Vi reser via Puttgarden – Rödby, upp genom Danmark och vidare via Helsingör och Helsingborg. Utmed vägen gör vi stop för fika och lunch på egen hand. På kvällen når vi åter hemorten igen, berikade med många nya upplevelser i bagaget!

Datum 7/10 7995:-
Ingår Bussresa, dubbelrum inkl. frukost, 6 middagar och 2 luncher varav en sopplunch, 2 vinprovningar, vinskördearrangemang, båttur på Rhen, entré och guidad rundtur (engelsktalande guide) på slottet Reichsburg samt reseledarservice.
Tillägg Enkelrum
Parkering Torp (Plantagen)
1250:-
210:-
Avresa Torp, Ljungskile, Munkeröd, Kungälv, Björkäng
Boka nu