Sparrisresa – Norra Tyskland 5 dgr

Följ med oss på en smakrik resa i Norra Tyskland och njut av jordens guld – den vita sparrisen, goda viner och vackra slottsmiljöer!
Vi reser bekvämt med buss och tar färjan över från Göteborg till Kiel för vidare färd genom Tyskland. Vi bor centralt på Van der Valk hotell, mitt i historiska Hildesheim med de vackra korsvirkeshusen precis runt husknuten och det sprudlande och färgstarka kulturlivet precis utanför hotellfönstret. 

 

Hildesheim 1
Dag 1. Mot Göteborg och Stena Scandinavica
Vi reser från hemorten på eftermiddagen mot Göteborg och färjan som ska ta oss över till Kiel. Framme vid Tysklandsterminalen checkar vi in på Stena Scandinavica och får våra hytter – alla med bäddarna på golvet. På kvällen äter en gemensam middag i bufférestaurangen där även öl & vin ingår till maten. Njut av en avkopplande kväll ombord!

Dag 2. Kiel – Hildesheim
Efter en god frukost ombord reser vi vidare med buss mot Hildesheim och vårt Hotell Van der Valk, som ligger mitt i centrum av Hildesheim. Efter incheckning finns möjlighet att följa med reseledaren på en gemensam rundtur i staden, för övriga är tiden fri att upptäcka och strosa runt i mysiga Hildesheim på egen hand . På kvällen kvällen träffas vi  åter för en gemensam middag på hotellet.

Hildesheim

Sparrislunch

Van der Valk

 

 

 

 

 

Dag 3. Sparrisgården Lahmann och vinprovning
Idag ska vi njuta av jordens guld – vit sparris. När frukosten är uppäten åker vi till Sparrisgården Erlebnishof Lahmann i Burgdorf. Här får vi veta allt om gårdens historia, hur man odlar, skördar – sticker sparrisen och hur den sedan tas om hand innan den packas och säljs. På Lahmanns gård finns mycket mer än bara sparris, i gårdsbutiken hittar man säsongens frukter som till 95 % kommer från gårdens egen odlin. Här finns även bageri och blommor till försäljning. Gården har 25 hektar mark där det odlas jordgubbar, sparris och blommor men även raps, vete och råg. Vi får följa med på en guidad tur på gården och avslutar vårt besök  med  en god sparrislunch.
Efter en välsmakande lunch vänder vi åter mot Hildesheim där vi på eftermiddagen gör ett besök i Axel Kusch´s vinbutik – Wein kusch. Butiken ligger i ett källarvalv från 1400-talet i den gamla delen av Hildesheim och här finns ett stort utbud av viner från världens alla hörna. Här har vi en vinprovning och får möjlighet att provsmaka flera av butikens välsmakande viner. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag. 4 Åter mot Kiel
Efter frukost åker vi åter mot Kiel och färjan som ska ta oss hem till Sverige igen. Vi åker med Stena Scandinavica som avgår kl.17.45. Vi äter en gemensam tvårätters middag när vi kommer ombord o kvällen är sedan fri för egna aktiviteter – ta en svängom på dansgolvet el shoppa något gott i Bordershopen ombord innan en god natts sömn i era hytter.

Dag 5: Snart hemma igen
Efter frukost går vi av färjan som kommer in till Göteborg kl. 09.15. Vi kör den sista biten tillbaka och når hemorten på sen förmiddag, berikade med många minnen o kanske  en knippe el två av jordens guld i bagaget!

Sparris 1

Datum: 9/5 5450:-
Ingår: Bussresa, del i insides tvåbäddshytt med bäddar på golvet, del i dubbelrum, frukost, 1 sparrislunch, 4 middagar, vinprovning, entréer och guidningar enligt program samt reseledarservice.
Tillägg: Enkelrum
Utsideshytt t/r
2-bäddshytt, större, insides
Påstigning Strömstad, Tanum, Grind, Håby
Parkering Torp
1050:-
180:-
100:-
100:-
150:-
Avresa: Strömstad, Tanum, Grind, Håby, Torp, Ljungskile, Stenungssund -Munkeröd, Kungälv – Eriksdal hlp D

 

Boka nu