Lübeck Julmarknad, 3dgr

Julmarknaderna i Tyskland är verkligen något extra i juletid, många av de äldre stadsdelarna i Tyskland förvandlas då till små sagostäder och det känns som att man befinner sig mitt i en julsaga. Det doftar Glühwine, glaserade äpplen och brända mandlar och det är lätt att få den rätta julkänslan att infinna sig. Följ med oss till Lübeck och upplev en traditionell julmarknad!

Julmarknad Lubeck

Dag 1. Mot Lübeck
Vi reser tidigt på morgonen från Uddevalla och  åker söderut för ett  första fikastopp vid Björkäng. Vår rea går sedan vidare mot färjan Helsingborg – Helsingör och därefter vidare genom Danmark mot nästa färja till Puttgarden. På sen eftermiddag når vi Lübeck och vårt fyrstjärniga hotell Hanseatischer Hof som ligger på promenadavstånd från centrum. På hotellet finns både restaurang, pool och SPA möjligheter. Kvällen är fri att tillbringa på egen hand och tid finns att flanera på julmarknaden innan den stänger för dagen. Njut av tykande glüwein, en nygrillad bratwurst och botanisera bland julgranskulor och annat pynt

som hör en julmarknad till.

Julmarknad

Dag 2. Lübeck
Efter frukost åker de som vill med  till Citti för shopping under förmiddagen. Dagen är sedan fri att tillbringa på julmarknaden på egen hand. Vi vill även tipsa om ett  besök på mysiga Niederegger – här finns marsipan i alla former och en väldigt trevlig restaurang/café på övervåningen.

Dag 3. Lübeck – Hemorten
När frukosten är uppäten checkar vi ut från hotellet och kliver åter på bussen mot hemorten igen. Vi reser genom Danmark och vidare till Sverige med färjan Helsingör – Helsingborg. På kvällskvisten når vi åter hemorten igen berikade med julstämning och kanske något julpynt eller annan godsak att förgylla hemmet med!

Datum: 2/12 2690:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum med frukost samt reseledare.
Tillägg: Enkelrum 580:-
Påstigning: Torp, Uddevalla, Ljungskile, Munkeröd, Kungälv

 

 

 

Boka nu