Kroatien – Porec med buss eller flyg, 12 eller 8 dgr

Ett efterlängtat resmål är nu tillbaka!

Den kroatiska kulturorten Porec på Istrien är en underbar semesterort för behagliga dagar. Kroatien är ett fantastiskt resmål som är lätt att förälska sig i, här finns det mesta man behöver för en avkopplande semester – kristallklart vatten, intressanta sevärdheter, god mat och gästvänliga människor. Vattnet i Kroatien anses vara det renaste i Europa och inbjuder till många sköna, svalkande dopp!
Välj vilket transportmedel som passar bäst för dig och din resa, resan går att göra både med flyg & buss!

Porec – 12 dagar med buss
Res bekvämt med buss till Kroatien, en behaglig resa med flera stopp för att göra resan så bekväm som möjligt. Vi bor vår första natt i  Tyskland  där vi sover gott på InterCityhotel Braunschweig. Resan fortsätter dag två genom de vackra orterna i Sydtyskland och på eftermiddagen skymtar vi de höga alptopparna vid Österrikes gräns.  Vi tillbringar vår andra natt i ett den lilla alpbyn, Kuchl, på  Gasthof Mülthaler, med bergskedjan alperna precis utanför husknuten. Pigga av den friska alpluften fortsätter vi dag tre mot vårt mål Porec, i Kroatien. Vi är framme på destinationen under tidig eftermiddag och checkar in på vårt hotell,  Crystal Sunny Hotel by Valamar, där vi ska tillbringa vår sju kommande nätter. Nu har vi några härlig dagar framför oss att njuta av sol, bad och mysiga Porec!
Porec centrum når vi enkelt med en 20 minuters promenad från hotellet eller med ett turisttåg som smidigt tar er tur och retur till hjärtat av centrum. Porec är en charmig medeltidsstad med historia som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finns en välbevarad stadskärna med vackra byggnader, mysiga torg och trånga gränder. På hotellet finns en saltvattenspool men för den som hellre vill bada i det kristallklara havet ligger stranden endast ett stenkast från hotellet. Frukost och middag ingår på alla hotell och i Kroatien ingår även dryck till maten (öl/vin/vatten).
På dag tio på börjar vi vår resa mot hemorten igen. Vår första natt på hemresan bor vi i Nürnberg, på Arvena Park Hotell. Därefter fortsätter vi upp genom Tyskland för att tillbringa sista kvällen och natten i Lübeck, på Holiday Inn. Sista dagen på resan reser vi den sista biten genom Tyskland och tar färjan över från Puttgarden – Rødby. Därefter vidare genom Danmark och över sundet tillbaka på svensk mark igen. På kvällskvisten når vi åter hemorten och parkeringen på Torp igen!

Avresa: 16/9
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum inkl. frukost och middag – dryck inkluderat till middagar i Kroatien, reseledare med under hela resan
Pris: 11 995 kr

Tillägg
Enkelrum: 1650:-
Parkering vi Torp, Plantagen: 480:-

 

Porec – 8 dgr med flyg
Vi träffas vid vår parkering på Torp, Uddevalla för att kliva ombord på vår transfer buss som ska ta oss till Oslo och vårt direktflyg från Gardermoen till Pula. Chauffören är med och hjälper till vid incheckningen och ni kliver sedan ombord på Norwegians flight som tar er direkt till Pula. När ni hämtat era väskor från bagagebandet kliver ni ut i terminalen där er busstransport väntar för att ta er till vårt hotell, Crystal Sunny Hotel by Valamar, där vi bor under hela vistelsen. Ni anländer till hotellet under sen kväll, så efter att ni  checkat in på era rum väntar något lättare att äta och en god natts sömn.
Nu väntar några härlig dagar framför oss att njuta av sol, bad och mysiga Porec!
Porec centrum når vi enkelt med en 20 minuters promenad från hotellet eller med ett turist-tåg som smidigt tar er tur och retur till hjärtat av Porec. Porec är en charmig medeltidsstad med historia, som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finns en välbevarad stadskärna med vackra byggnader, mysiga torg och trånga gränder.  På  hotellet finns en saltvattenspool men för den som hellre vill bada i det kristallklara havet ligger det en strand endast ett stenkast från hotellet.
Frukost, middag & dryck till middagen ingår på hotellet (öl/vin/vatten).
Dag två på er resa anländer reseledare tillsammans med övriga bussresenärer från Columbusresor (se nedan resa). Reseledaren är sedan med er fram tills ni checkat in på flygplatsen i Pula. På flygplatsen i Oslo väntar sedan er chaufför med transferbuss som tar er tillbaka till Uddevalla igen.

Datum: 17/9
Ingår: Busstransfer Uddevalla-Gardemoen t/r, direktflyg från Oslo till Pula, del i dubbelrum inkl. frukost och middag samt dryck (öl/vin/vatten) till middagarna, reseledarservice på plats i Kroatien från eftermiddag dag två, fram till incheckning på flygplatsen vid hemresan.
Pris: 9 500 kr

Pris: 9 500 kr – 4 platser kvar
Vi har fått tag i ytterligare flygstolar till nytt pris: 10 750 kr – 10 platser 

Tillägg:
Enkelrum: 850:-
Parkering vid Plantagen: 320:-
Påstigning; Torp, Håby, Grind, Tanum, Skee och Strömstad 

Flygtider 
17/9 Utresa
OSL-PUY 18:25 – 21:05
24/9 Hemresa
PUY – OSL 21:45 – 00:25 +1

 

Mer information om utflykter att välja till kommer närmare avresa!

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden!

Boka nu