Kroatien – Porec, 10 dgr

Den kroatiska kulturorten Porec på Istrien är en underbar semesterort för behagliga dagar. Kroatien är ett fantastiskt resmål som är lätt att förälska sig i. Här finns det mesta man behöver för en avkopplande semester. Kristallklart vatten, intressanta sevärdheter, god mat och gästvänliga människor. Vattnet i Kroatien anses vara det renaste i Europa och inbjuder till många sköna, svalkande dopp

 

Porec

 

Dag 1. Hemorten – Berlin
Nu är vi på väg! Vi åker idag via Helsingborg – Helsingör och Gedser-Rostock mot Berlins ytterkant vårt hotell Hotel NH Berlin Potsdam Conference Center. Vi stannar under dagen för fika och lunch på egen hand. Väl framme på hotellet äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Golling
Efter frukost fortsätter vi söderut och åker in i vackra Österrike. Vi slås av vackra vyer under dagen och framåt kvällen når vi den lilla byn Golling där vi skall övernatta. Vi äter en gemensam middag på vårt hotell – Gasthof Goldene Traube

Dag 3: Golling – Porec
Idag kör vi den sista biten mot Kroatien. Framåt eftermiddagen når vi härliga Porec. Vi checkar in på vårt fina Valamar Hotel Rubin, sen är det bara att koppla av och njuta. Hotellet ligger bara ett stenkast från Adriatiska havet och med en kortare promenad når man den närliggande stranden för att ta sig ett dopp. Gemensam middag på kvällen.Porec hamn

 Dag 4-7. Porec
Nu har vi några härlig dagar framför oss. Antingen njuter ni av sol & bad eller upplever mysiga Porec, centrum når vi enkelt med en 10 minuters promenad eller med ett minitåg, som smidigt tar dig till centrum och tillbaka. Porec är en charmig medeltidsstad med historia, som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finns en välbevarad stadskärna med vackra byggnader, mysiga torg och trånga gränder.  Gemensam middag ingår på hotellet varje kväll där även dryck ( öl/vin/vatten) ingår från tapp.

En av dagarna erbjuder vi en utflykt till Pula, här finns många kvarlämningar från antikens Rom, bla den kända amfiteatern.

Vi kan även erbjuda en utflykt till Venedig, färjan går inne från Porec och här kan man få en heldag i den spännande Italienska staden.

Dag 8: Porec – Tyskland
Idag lämnar vi Kroatien och åker mot Tyskland och vårt övernattningshotell Arvena Park hotell i Nürnberg. Gemensam middag på kvällen.

Dag 9: Tyskland – Lübeck
Idag kör vi genom Tyskland och når under sen eftermiddag den fina Hansastaden Lübeck. Vi bor på BW Nordic Hotel Lübecker Hof. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 10. Lübeck – Hemorten
Väl utvilade stiger vi ombord på bussen och kör snabbt den sista sträckan genom Tyskland. I Puttgarden tar vi färjan till Rödby, vidare upp genom Danmark för att ta färjan över till Helsingborg. Under kvällen når vi åter våra hemorter efter härliga dagar i Kroatien!

Valamar Rubin

 

Datum: 12/9 8995:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum med frukost & middag samt reseledare.
På hotellet i Porec ingår dryck till maten (vatten, läsk, vin & öl från tapp).
Tillägg: Enkelrum
Inhägnad parkering vid Torp – Plantagen
Påstigning  Strömstad, Tanum, Håby
1450:-
300:-
100:-
Avresa: Strömstad, Tanum, Håby, Uddevalla – Torp Plantagen, Ljungskile, Stenungsund – Munkeröd, Kungälv.

 

 

Boka nu