Klassiska Toscana, 10 dgr

Drömmen om Italien

Följ med till Toscana och upplev Italiens mest fotograferade landskap. Förutom de vackra landskapet kommer vi njuta av god mat, världsberömda chiantiviner och historiska städer som Florens, Pisa och Siena. På landsbygden ser vi vingårdarna, slotten och olivlundarna. Vi bor i kurorten Montecatini Terme med hälsokällor från 1300-talet. Under resan besöker vi både vinslott och vingårdar för vinprovningar och får se små pittoreska Italienska byar. Detta är resan för dig som är livsnjutare och vill ge alla sinnen sitt lysmäte!

Toscana

Dag 1. Vi är på väg
Vi lämnar hemorten på morgonen och första stoppet blir på vägkrogen Björkäng. Vi fortsätter resan ner genom Sverige och tar färjan över till Danmark i Helsingborg. Resan fortsäter genom Danmark och vidare med färjan över från Gedser till Rostock för att på kvällskvisten nå vårt första övernattningshotell, H4 Hotel Hannover Messe, i Hannover. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Hannover – Innsbruck
Efter frukost fortsätter färden söderut förbi kända städer som Leipzig, Nürnberg och München. Vi reser genom vackra Tyrolen och under dagen gör vi lämpliga stop för fika och lunch samtidigt som vi får njuta av utsikten och vackra vyer.
På eftermiddagen når vi Österrike o på tidig kvällen vårt övernattningshotell Grauer Bär i Innsbruck. Här äter vi på kvällen en gemensam middag.

Dag 3. Välkommen till Toscana
Vi lämnar Innsbruck på morgonen och åker den sista biten genom Österrike, snart når vi den Italienska gränsen. Resan fortsätter ner genom Italien och på eftermiddagen når vi vårt mål, Montecatini Terme och vårt hotell Grand Hotell Nizza et Suisse. Här ska vi tillbringa våra närmsta fem nätter. Hotellet ligger centralt och precis runt husknuten hittar ni både operahuset och parken Parce delle Terme. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Pisa, Lucca och vinprovning
Idag tar vi bussen och besöker Pisa vi passerar även den lilla staden Lucca som är känd för sin ringmur. I Pisa möter en lokalguide upp oss och tar oss runt i den intressanta staden. Vi besöker Mirakelplatsen och gör självklart gör ett stop vid det världsberömda Lutande tornet i Pisa. Vi fortsätter dagen med ett besök i staden Lucca där tid ges för lunch på egen hand. Mätta och belåtna fortsätter vi till till vingården Fattoria del Teso. Här får vi provsmaka tre läckra Italienska viner med klassiska tilltugg. På sen eftermiddag vänder vi åter mot Montecantini och vårt hotell där vi på kvällen äter en gemensam middag.Pisa

Dag 5. Heldag i Florens
Dagen är avsedd för Florens, den vackra kulturstaden som man aldrig får nog av. Vi tar oss rakt in i centrala Florens med tåg. Här möter en lokalguide upp oss för en stadsrundtur till fots. Vi kommer få bekanta oss med Florens mest kända platser som domkyrkan Santa Maria di Fiori, Ufizzigallerian, Piazza Toscana, Signori med statyer av bl a Michelangelo, 1400-tals bron Ponte Vechio och mycket mer. Efter tre timmars rundtur finns tid att utforska staden på egen hand. Välj själv om du vill åka med reseledaren tillbaka till lugnet i Montecantini eller ta ett senare tåg och insupa mer av vad Florens har att erbjuda. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. En trivsam dag i Montecantini och vinprovning
Idag får vi bekanta oss med kurorten Montecantini. på egen hand eller varför inte följa med er reseledare på en promenad genom den mysiga staden. På förmiddagen åker vi gemensamt den korta biten till vingården Sette Borgi där vi får vara med på en vin och olivoljeprovning. Vi får smaka 2 av vinmakarens smakfulla viner och även prova deras egen olivolja med tilltugg. Vid lunchtid åker vi tillbaka till Montecantini och eftermiddagen är sedan fri att tillbringa på egen hand. Passa på att göra ett besök i den sevärda lilla byn Montecantini Alto som ligger strax ovanför staden, andra tips för dagen är shoppa, gå på marknad eller varför inte bara koppla av med ett gott glas Toscanskt vin på någon av stadens uteserveringar. På kvällen träffas vi åter för en gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Rundtur i det Toscanska landskapet
Idag ska vi verkligen njuta av det Toscanska landskapet. Dagen börjar med ett besök i den mysiga staden Siena där en lokalguide tar oss runt och vi besöker bland annat det speciella torget. Lite tid för lunch ges på egen hand innan vi fortsätter vår resa på småvägar ut i det böljande Toscanska landskapet. Vi reser genom Chiantiditriktet och i hjärtat av distriktet ligger slottet Castello di Querceto, här gör vi ett stop för en vinprovning av klassiska chiantiviner med tilltugg. Efter vinprovningen vänder vi tillbaka mot Montecantini och njuter av det vackra landskapet utanför bussfönstret. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Lite mer av Italien
Idag lämna r vi Toscana, men det finns mer att se innan vi lämnar Italien. Vi reser norrut och passerar på vägen Bologna, Verona och Gardasjön och innan vi lämnar Italien gör vi ett stop för lunch på egen hand. Vår resa fortsätter sen genom Liechtenstein och Österrike, på sen eftermiddag når vi vårt övernattningshotell Central Löwen i Feldkirch. Här äter vi på kvällen en gemensam middag.Mosel
Dag 9. Norrut genom Österrike och Tyskland
Efter frukost fortsätter vi norrut, lämnar snart Österrike och via Autobahn tar vi oss vidare upp genom Tyskland till kvällens mål, Leonardo Hotel i Hannover. Vi äter på kvällen en gemensam middag på hotellet.

Dag 10. Välkomna hem till Sverige igen!
Från Hannover via Hamburg till Puttgarden, där färjan väntar för vidare färd över till Danmark. Vi fortsätter resan hemåt och når på eftermiddagen Helsingborg via färjeöverfart från Helsingör. På kvällskvisten når vi åter hemorten igen med många ljuva minnen från ljuvliga Toscana!

Montecantini

 

Datum: 27/9 10500:-
Ingår: Bussresa, färjor, hotell med frukost och middag, utflykter enligt program, tre vingårdsbesök med vinprovningar, lokalguider samt reseledarservice.
Tillägg Enkelrumstillägg
Parkering vid Torp,Plantagen
Påstigning – Strömstad, Tanum, Grind, Håby
1650:-
300:-
100:-
Boka nu