Julmarknadsresa Schwerin eller Lübeck, 3 dgr

Vad vore julen utan en riktig tysk julmarknad? Känn doften av brända mandlar, rykande glüwein, glacerade äpplen och kom i julstämning bland de mysiga bodarna som är fyllda med hantverk, julpynt och många andra godsaker som hör julen till. 
På den här resan ger vi er möjligheten att välja mellan två resmål, Schwerin eller Lübeck. I båda städerna får ni möjlighet att upptäcka de mysiga julmarknaderna på egen hand under tre härliga dagar.
I Lübeck bor ni på centralt belägna Atlantic Hotel Lübeck och har julmarknaden bara ett stenkast från hotellet. Den mysiga hansastaden har en av Tysklands mest omtalade julmarknader med  julpyntade bodar på både gågatan och på Rådhusplatsen.
Schwerin, som omtalas som de sju sjöarnas stad med sitt sagolika slott på en ö mitt i Schwerin see. Här ligger julmarknaderna på marketplaz och mellan Posthof och den vackra katedralen, bland mysiga shoppinggator och vårt centralt belägna hotell.

Dag 1.
Vi lämnar hemorten och reser med buss söderut. Vi gör stop för frukost/fika på Björkängsvägkrog i Varberg innan vi fortsätter resan mot Helsingborg, för att ta färjan över till Helsingör. Vi fortsätter bekvämt vår resa genom Danmark och på eftermiddagen tar vi färjan över från Rödby till Puttgarden. Vi når Lübeck på sen eftermiddag och hjälper här till att checka in de resenärer som valt Lübeck som resmål. Resan med reseledare fortsätter sedan vidare och  på  tidig kväll når vi Schwerin.
På vårt hotell Inter City Hotel i Schwerin finns det möjlighet att köpa till en 3-rätters middag som serveras i hotellets restaurang på kvällen.

Dag 2.
Dagen är fri att upptäcka  Schwerin på egen hand. Strosa runt på de mysiga julmarknaderna och kom i julstämning bland hantverk, julpynt och många andra godsaker som hör julen till.

Dag 3.
Efter frukost lämnar vi Schwerin och reser mot Lübeck för att hämta upp resenärena som besökt Lübeck. Vi tar färjan över från Puttgarden till Rödby för vidare färd genom Danmark. Under dagen gör vi stop längs vägen för fika och lunch på egen hand. På sen eftermiddag tar vi färjan över från Helsingborg till Helsingör och på kvällskvisten når vi åter hemorten igen berikade med många minnen och kanske en o annan godsak i bagaget.

 

 

Datum: 4/12

Pris Schwerin: 2 390:-
Ingår: Bussresa och färjor, del i dubbelrum  inkl. frukost samt reseledare med under resan

Pris Lübeck: 2795:-
Ingår: Bussresa och färjor, del i dubbelrum inkl. frukost samt reseledare ombord på bussen

Tillägg
Enkelrum  – 480:-
3-rätters middag på Inter City Hotel i Schwerin – 310 kr 

Parkering Torp – 100 kr

Boka nu