Julmarknad i Lübeck – välj mellan två hotell, 4 dgr

Julmarknaderna i Tyskland är verkligen något extra i juletid, många av de äldre stadsdelarna i Tyskland förvandlas då till små sagostäder och det känns som att man befinner sig mitt i en julsaga. Det doftar Glühwine, glaserade äpplen och brända mandlar och det är lätt att få den rätta julkänslan att infinna sig. Följ med oss till Lübeck och upplev en traditionell julmarknad!
Ni bor centralt på antingen Atlantic Hoteell eller Radisson Blu Senator, som båda ligger centralt i Lübeck, endast ett stenkast från självaste julmarknaden.
Dagarna spenderar ni på egen hand i staden, varför inte besöka Niederegger – här finns marsipan i alla former och ett väldigt trevligt café på övervåningen, eller gör ett besök vid Konsthantverkarmarknaden i det medeltida Heiligen-Geist-hospitalet där du kan handla från händiga konsthantverkare. Om ni får nog av glüwein, brända mandlar och julpynt kan vi även tipsa om ett besök i Holstentor, de medeltida stadsportarna som även innehåller ett museum. 

Dag 1. Mot Lübeck
Vi reser tidigt på morgonen från Uddevalla och  åker söderut för ett första fikastopp vid Björkäng. Vår resa går sedan vidare mot färjan Helsingborg – Helsingör och därefter vidare genom Danmark mot nästa färja till Puttgarden. På sen eftermiddag når vi Lübeck och våra hotell Radisson Blu Senator Hotel eller Atlantic som båda ligger på promenadavstånd från centrum. Kvällen är fri att tillbringa på egen hand och tid finns att flanera på julmarknaden innan den stänger för dagen. Njut av rykande glüwein, en nygrillad bratwurst och botanisera bland julgranskulor och annat pynt som hör en julmarknad till.

Dag 2.-3. Lübeck
Dagarna är fria att tillbringa på egen hand.
Vi vill även tipsa om ett  besök på mysiga Niederegger – här finns marsipan i alla former och ett väldigt trevligt café på övervåningen.

Dag 3. Lübeck – Hemorten
När frukosten är uppäten checkar vi ut från hotellet och kliver åter på bussen mot hemorten igen. Vi reser genom Danmark och vidare till Sverige med färjan Helsingör – Helsingborg. På kvällskvisten når vi åter hemorten igen berikade med julstämning och kanske något julpynt eller annan godsak att förgylla hemmet med!

 

Datum: 3/12 – Radisson Blu Senator Hotell
3/12 – Atlantic Hotell
4995:-
5595:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum med frukost
Tillägg: Enkelrum
Parkering
2050:-
200:-
Påstigning: Torp, Uddevalla, Ljungskile, Munkeröd, Kungälv

 

Boka nu