Julmarknad till Hamburg eller Lübeck, 3dgr

Julmarknaderna i Tyskland är verkligen något extra i juletid, många av de äldre stadsdelarna i Tyskland förvandlas då till små sagostäder och det känns som att man befinner sig mitt i en julsaga. Det doftar Glühwine, glaserade äpplen och brända mandlar och det är lätt att få den rätta julkänslan att infinna sig.

På denna resan kan ni välja att besöka en av Tysklands två mest populära julmarknader i de gamla Hansa-städerna Lübeck eller Hamburg. Antingen väljer man att tillbringa två nätter i Lübeck där vi bor centralt på Atlantic Hotell eller Radisson Blu, endast ett stenkast från julmarknadens centrum eller så väljer man att tillbringa två nätter i Hamburg på Ibis Alster Centrum, även detta hotell ligger centralt till för både julmarknaderna, centrum och sjön Alster.
Under vistelsen finns gott om tid att på egen hand strosa runt och uppleva de traditionella julmarknaderna som är fyllda med hantverk, konfektyr och många andra tyska delikatesser.

Dag 1. Mot Tyskland
Vi lämnar hemorten på morgonen och gör ett stopp på vägkroken Björkäng, i Varberg för lite morgonfika. Vi fortsätter sedan ner till Helsingborg för att ta färjan över till Helsingör. Under eftermiddagen reser vi vidare genom Danmark till nästa färja,  Rödby-Puttgarden.
Med på resan finns en reseledare som ger er full service under bussresan, så det är bara att luta huvudet mot nackstödet och koppla av under färden.
På sen eftermiddag beräknas vi vara framme vid hotellet i Lübeck. Vi hjälper mer incheckning och åker sedan med övriga gruppen vidare till Hamburg.
På kvällskvisten når vi även Hamburg och checkar in på vårt centrala hotell.

Dag 2. Julmarknad i Lübeck eller Hamburg
Efter frukost på respektive hotell finns en hel dag att utforska städerna och deras julmarknader.
I Hamburg är centrum fyllt av flera små julmarknader med olika teman. På Rådhusplatsen mitt i centrum finns den största julmarknaden som är fylld med konst, keramik och många godsaker att smaka på.
Julmarknaden i Lübeck tillhör en av Tysklands äldsta och ligger vackert beläggen i den äldre delen av den gamla Hansastaden. Missa inte att besöka mysiga Niederegger – här finns marsipan i alla former och en väldigt trevlig restaurang/café på övervåningen.

Dag 4. Dags för hemresa
Vi startar morgonen med en stadig frukost innan vi gör oss klara för avfärd. Vi reser från Hamburg till Lübeck för att sedan åka norrut för att ta färjan över från Puttgarden-Rödby. Därefter fortsätter vi vidare genom Danmark till vår sista färja som tar oss över sundet Helsingör-Helsingborg. Vi beräknar att vara åter på hemorten under kvällen.

 

Datum: 5/12
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum inkl. frukost samt möjlighet för shopping vid gränsen, max 50 kilo.

Priser
Lübeck – Hotel Atlantic: 3.795 kr
Lübeck – Radisson Blu 3.295 kr
Hamburg: 3.295 kr

Tillägg
Enkelrum Lübeck: 1300kr
Enkelrum Hamburg: 1000kr
Parkering på vår inhägnade Torp – Plantagen: 100 kr

Boka nu