Hamburg, 4 dgr

Trevlig weekendresa

Hamnstaden Hamburg har fler broar och kanaler än Venedig och Amsterdam tillsammans och stadens pulserande hjärta ligger mitt i hamnen. Följ med oss på en avkopplande weekend till Hamburg där det ges mycket tid för egna aktiviteter och möjligheter att upptäcka staden på egen hand. Under helgen får vi en guidad rundtur av en svensk lokalguide som tar oss runt och berättar mer om den historiska handelsstaden, vi får även se lagerhuskomplexet och världsarvet Speicherstadt. Vi bor centralt  på Ibis Hamburg Alster Centrum Hotel under resan och första kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. 

Hamburg

Dag 1. Avresa till Hamburg
Vi startar på morgonen från Torp, Plantagen och reser ner mot Helsingborg för att ta färjan över sundet. Vi fortsätter sedan  genom Danmark ner till Rödby för vidare färd till Puttgarden. På eftermiddagen når vi Hamburg och vårt hotell Ibis Hamburg Alster Centrum. Hotellet ligger på promenadavstånd både från trivsamma Alstersjön och Hamburgs shoppingstråk med både gallerior och mysiga promenadgator fyllda med butiker, restauranger och caféer. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.Ibis Hamburg

Dag 2. Upplev Hamburg på egen hand
Efter frukost är dagen fri att upptäcka fantastiska Hamburg på egen hand. Varför inte starta dagen med en båttur på sjön Alster eller ta en promenad el tunnelbanan till den helt nybyggda stadsdelen Hafencity, som ligger i hamnen. Fortsätt dagen med ett besök på Miniatur Wunderland – ett spännande miniatyr museum  där ni kan gå runt och titta på städer, länder, flygplatser och kända byggnader i miniatyr. Avsluta  dagen med ett besök i  stadsdelen Sankt Georg. Denna mysiga lilla stadsdel ligger ett stenkast från hotellet och är finns många mysiga restauranger och caféer att avsluta kvällen på.

Dag 3. Guidad rundtur med svensktalande lokalguide 
När vi är mätta efter frukost möter vår svensktalande lokalguide upp oss i receptionen. Vi får en guidad rundtur i den historiska gamla handelsstaden både med buss och till fots. Vår guide lämnar oss på lämplig plats vid lunchtid och dagen är sedan fri att fortsätta utforska Hamburg på egen hand.

Dag 4. Hemresa
På förmiddagen vänder vi åter mot Sverige och hemorten igen. Vi reser via Puttgarden-Rödby med färja och fortsätter sedan upp genom Danmark. På eftermiddagen når vi Helsingör och tar färjan över sundet tillbaka till Sverige. Under dagen gör vi stop för lunch och fika på egen hand och på kvällskvisten är vi åter hemma igen.

Datum: 4/10 4495:-
Ingår: Bussresa, färjor, hotell med frukost, en middag, stadsrundtur med svensktalande lokalguide samt reseledare.
Tillägg: Enkelrum
Parkering vid Torp, Plantagen
1550:-
150:-
Boka nu