Bremen Freimarkt, Oktoberfest – 4dgr

Bremer Freimarkt är Tysklands äldsta folkfest och Bremens motsvarighet till Oktoberfestivalen i München. Här flödar den tyska ölen i sejdlarna, ompa- ompa musik ur högtalarna, tivolits karuseller snurrar för fullt och överallt syns människor uppklädda i både klassiska lederhosen och vackra dirndl.
Bremen är en  trevlig stad med mycket restauranger, trevliga caféer och bra shopping.
Följ med oss och upplev den glada stämningen på Bremer Freimarkt – Tysklands äldsta folkfest!

Dag 1: Mot Bremen
Avresa från Uddevalla – Torp, mot, Helsingborg och vidare med färjan över till Danmark. Vi stanna under förmiddagen för fika/frukost på Björkäng (självkostnadspris). Resan fortsätter genom Danmark och vidare mot Tyskland via Rødby-Puttgarden. På eftermiddagen når vi Bremen och vårt hotell Ibis Bremen City. Hotellet ligger på promenadavstånd både från festivalområdet och Rådhustorget med sin Rolandsstaty, och den berömda statyn stadsmusikanter från sagan av bröderna Grimm. Det är inte heller långt till de äldre och mysiga kvarteren i Schnoor.
Efter vi checkat in är eftermiddagen/kvällen fri att tillbringa på egen hand!

Dag 2: Bremen och Freimarkt
Dagen är fri att tillbringa på egen hand, givetvis skall ni gå till festivalområdet Bremer Freimarkt – Tysklands äldsta folkfest och Bremens motsvarighet till Oktoberfestivalen i München.
Vi rekommenderar även en promenad in till Marktplatz där det vackra Rådhuset, Dom kyrkan  och Rolandstatyn finns, här hittar ni även den berömda statyn med stadsmusikanterna från bröderna Grimms saga och mängder med restauranger och caféer. Inte långt från Marketplatz ligger även de historiska kvarteren Schnoor som är ett vackert kvarter att strosa runt i.

Dag 3: Bremen
Dagen är fri för egna aktiviteter.
Bremen Freimarkt håller öppet och att gå in på festivalområdet kostar ingenting. Vissa öltält tar ut en entré inne på området men det finns gott om marknadsstånd med mat och dryck även ute på festivalområdet.
Är ni ett större sällskap, passa på att boka bord på något av öltälten för att få bord tillsammans – fredag & lördag kan  vara svårt att få bord på plats om ni är ett större sällskap.

Dag 4: Bremen – Hemorten
Efter frukost påbörjar vi resan hem igen. Vi kör genom Tyskland upp till Puttgarden och stannar till för lite shopping i mån av tid innan vi kör på färjan mot Danmark. Resan fortsätter vidare mot Sverige med färja mellan Helsingör och Helsingborg. På svensk mark gör vi sedan stop för fika/middag  (självkostnadspris). På tidig kväll når vi åter hemorten igen.

Datum: 27/10 4250:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum inkl. frukost
Tillägg: Parkering vid Torp-Plantagen 160:-
Övrigt: När det gäller Bremen Freimarkt:
På själva området är det gratis att bara gå runt och titta – om ni är ett större sällskap och vill in i något öltält och äta är det bra att boka bord för detta innan avresa. Läs mer om Bremen Freimarkt här:  https://www.freimarkt.de/en/

Vi reserverar oss för valuta- prisändringar och justering i program pga. oförutsedd händelseutveckling i omvärlden!

Boka nu