Tallinnkryssning, 3dgr

Följ med på en kryssning till mysiga Tallinn. Här lägger fartyget till nästan mitt i stan, sen är det bara att promenera runt och upptäcka alla charmiga gator, restauranger och affärer!

 

Tallinn

Dag 1: Mot Stockholm
Vi startar vid Torp i Uddevalla och åker mot Stockholm. Vi gör stopp längs vägen för fika och lunch på egen hand och beräknar att vara i Stockholm för incheckning vid 15-tiden. Ni kliver ombord och får era hytter direkt vid ombordstigning. Färjan Baltic Queen avgår 17:30 och ni har kvällen fri att tillbringa ombord. Passa på att boka en middagsbuffé för kvällen!

Dag 2: Heldag i Tallinn
Efter frukost ombord ankommer ni till Tallinn kl. 10:15. Nu har ni hela dagen framför er! Missa inte att besöka Gamla Stan endast en kort promenad från hamnen. Här hittar du massa roligheter och fina byggnader med mycket anrik historia från 1100-talet och framåt. Bland annat kan du besöka Fat Margaret Tower där Estlands maritimmuseum är beläget. För er som vill ta en promenad längs och hålla er i hamnområdet  kan vi rekommendera ett besök på Tallinns Sjöflygmuseum och Patarei Prison, här var det först en marinbas innan Sovjet annekterade Estland och gjorde om byggnaden till ett fängelse för främst politiskt oliktänkande. I utkanten av Gamla Stan finns även ett KGB-museum som är väl värt ett besök.
För de kulturellt intresserade kan vi rekommendera ett besök på Kumu Art Show,  Estlands Museum för Naturhistoria, Tallinns Stadsmuseum el Estlands Sjukvårdsmuseum, alla belägna i Gamla Stan och värda ett besök!
Kadrioru Park är en väldigt mysig park för er som vill gå en promenad i fina parkmiljöer. Här finns även ett konstmuseum för de som är intresserade.
En bit utanför stadskärnan finns Tallinn Zoo, perfekt för barnfamiljer! Med kollektivtrafik tar den cirka 40 minuter att ta sig dit. Tar man däremot en taxi ut tar det inte mer än cirka 20 minuter.
I Gamla Stan finns gott om restauranger som serverar traditionell estländsk mat. Det estländska köket är starkt influerat av länderna kring östersjön och ni kommer säkert att känna igen många av ingredienserna från vår svenska husmanskost.
Fartyget lämnar Tallinn igen kl.18.00 och kvällen tillbringas på egen hand ombord.

Dag 3. Mot hemorten
Frukost serveras ombord och ni anländer åter till Stockholm igen kl. 10:15. Bussen hämtar er vid Värtahamnen och resan mot hemorten påbörjas vid kl. 10:30. Under färden gör vi stopp för lunch/fika (på egen hand) och når åter hemorten igen på tidiga kvällskvisten.,

Datum:  8/10 1290:-
Ingår: Bussresa, del i tvåbäddshytt samt frukost t/r.
Tillägg: Utsideshytt
Enkelhytt insides
Enkelhytt utsides
Buffè inkl. dryck
200:-
400:-
600:-
374:-
Avresa:  Torp – Plantagen, Uddevalla -Bohusläns Museum, Vänersborg Paralellgatan,
Trollhättan Resecentrum, Grästorp – Jvgstation, Lidköping – Jvgstation.

Resan körs i samarbete med Resemakarn!

Boka nu