Kroatien – Krk – Buss, 10 dgr

En härlig semester väntar dig på Hotel Corinthia, beläget endast ett stenkast från den berömda Vela-stranden i Baska, på södra delen av ön Krk. Det kristallklara vattnet i Adriatiskahavet kommer fånga dig vid första ögonkastet och inbjuder verkligen till avkopplande stunder för sol och bad.
Baska är känt för sin arkitektur, många kulturella och historiska monument, vackra natur-och vandringsleder och sina fina stränder.
Koppla av med en promenad på den idylliska strandpromenaden, kantad av mysiga restauranger, butiker och barer eller ge dig ut på en mer äventyrlig vandring på de utmärkta lederna uppe i bergen.
På Krk finns något att göra för både äventyraren och soldyrkaren!

 Baska

Dag 1.  Hemorten – Oranienburg
Nu är vi på väg! Vi åker bekvämt med buss via Helsingborg – Helsingör och Gedser-Rostock mot Oranienburgs, strax utanför Berlin till vårt hotell, Hotel an der Havel. Vi stannar under dagen för fika och lunch på egen hand. Väl framme på hotellet äter vi en gemensam middag

Dag 2.  Oranienburg – Golling
Efter frukost fortsätter vi söderut och åker in i vackra Österrike. Vi slås av vackra vyer under dagen och framåt kvällen når vi den lilla byn Golling där vi skall övernatta. Vi äter en gemensam middag på vårt hotell – Gasthof Goldene Traube

Dag 3.  Golling – Baska
Idag kör vi den sista biten mot Kroatien. Framåt eftermiddagen når vi härliga Krk och vårt hotell, Hotel Corinthia.  Hotellet ligger precis intill den berömda stranden Vela, känd för sin vackra sandstrand och sitt kristallklara vatten. Efter incheckning finns tid att utforska orten på egen hand innan vi på kvällen äter en gemensam middag på hotellet. 

Dag.4.  Baska
Efter frukost har ni dagen till eget förfogande. Sola och bada vid någon av hotellets pooler, eller gör ett besök vid den vackra stranden Vela som ligger endast ett stenkast från hotellet. I området finns mycket att titta på och för de som är intresserade av vandring och natur finns flertalet vandringsleder att upptäcka. Er reseledare tipsar gärna om andra sevärdheter och besöksmål som finns i närområdet.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

IMG_0798

Dag 5. Utflykt till Vrbnik 
Idag gör vi en utflykt till den lilla staden Vrbnik, en mysig liten ort strax norr om Baska. Här äter vi lunch och får vara med på en vinprovning där vi får prova ortens eget vin gjort på den inhemska druvan  Zlathinia. Vi  får även veta mer om Kroatiens vinhistoria och besöker världens minsta gränd.
Vi är åter på hotellet under sen eftermiddag och äter på kvällen en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Utflykt till Krk stad
Efter frukost finns möjlighet att åka med på en halvdagsutflykt till staden Krk. Staden Krk styrdes under lång tid av venetianarna och detta är något som än idag präglar den lilla orten med många kulturminnen och vacker arkitektur. I Krk får ni gott om tid att strosa runt på egen hand och upptäcka staden, här finns även goda möjligheter för shopping eller avkoppling på en uteservering vid hamnen. På eftermiddagen vänder vi åter mot Baska och på kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
Krk

Dag 7. Båtutflykt till Rab o Pag
Idag finns möjlighet att följa med på en båtutflykt till öarna Rab och Pag. Efter frukost reser vi med buss till Krk stad o kliver ombord på båten som ska ta oss runt i den Kroatiska ö-världen. Vi besöker staden Rab, på ön med samma namn och även staden Lun på ön Pag. Mysiga små öar där det finns gott om tid att strosa runt på egen hand, ta något svalkande att dricka i hamnen eller varför inte ett dopp på någon av öarnas stränder. Ombord på båten äter ni en gemensam lunch och på sen eftermiddag når ni åter hamnen i Krk igen.
Gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Baska – Ingolstadt
Idag lämnar vi Kroatien och åker mot Tyskland och vårt övernattningshotell i Ingolstadt. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 9. Ingolstadt – Lübeck
Idag kör vi genom Tyskland och når under sen eftermiddag den fina Hansastaden Lübeck. Vi bor på BW Nordic Hotel Lübecker Hof. Gemensam middag på hotellet.

Dag 10. Lübeck – Hemorten
Väl utvilade stiger vi ombord på bussen och kör den sista sträckan genom Tyskland. I Puttgarden tar vi färjan till Rödby och åker sedan genom Danmark och tar  färjan över  till Helsingborg. Under kvällen når vi åter vår hemort efter härliga dagar i Kroatien!

Datum: 13/9 9495:-
Ingår:  Bussresa, del i dubbelrum med frukost & middag,
öl & vin från dryckesmaskin ingår till middagen i Kroatien, halvdagsutflykt till Vrbnik inkl lunch o vinprovning, samt reseledarservice.
Tillägg: Enkelrum
Halvdagsutflykt till Krk
Heldags båtutflykt till Rab o Pag
1300:-
295:-
495:-
Övrigt:  Utflykterna till Krk samt Båtutflykten till Rab o Pag genomförs vid minimum 20 pers bokade!
Boka nu