Veneto – regionen med tusen ansikten, 7dgr

Veneto i nordöstra Italien sträcker sig från Dolomiterna i norr till Adriatiska havet i söder – från höga berg, genom långa dalar med älvar och kanaler ner till bördiga Po-slätten och badorterna vid havet. Vi har alla hört om Den venetianska lagunen där vi finner en av världens mest unika städer, Venedig. Venetianerna har satt sin prägel på hela regionen i städer som Vicenza och Verona, och även längs floden Brenta där de byggde sina numera välkända sommarpalats. Per “Pierino” Åsander vill under denna vistelse visa er några av de många platser han själv tycker om, blandat med vingårdsbesök i Valpolicella, Valdobbiadene och Soave.

Lördag 29 september – Ankomst
Vi flyger från Göteborg vid tolvtiden och ankommer till Venedigs flygplats på eftermiddagen efter mellanlandning i Brüssel. En turistbuss tar oss till vårt ombonade familjedrivna hotell i staden Malo. På kvällen äter vi middag i hotellets restaurang.

Söndag 30 september – Vicenza och Villa Rotonda
Efter frukost reser vi mot staden Vicenza. Först besöker vi en av de mest berömda venetianska villorna, kallad la Rotonda (den runda). I Vicenza öppnar vi med lunch på en traditionell restuarang. Därefter möter vi vår lokalguide
som tar oss på vandring genom denna magnifika stad som kan visa upp en rad byggnader ritade av arkitekten Andrea Palladio – neoklassisimens fader. Vi skall besöka hans Teatro Olimpico, världens första överbyggda teater. Efter guidningen blir det en ledig timme för att utforska staden på egen hand eller göra inköp. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Måndag 1 oktober – Prosecco och städerna Bassano del Grappa och Marostica
Efter frukost sätter vi kursen mot vinområdet Valdobbiadene där äkta prosecco kommer från. Vi skall besöka två vingårdar, och på den ena blir vi serverade en kall buffet till vinprovningen. Efter lunch tar bussen oss till staden Bassano del Grappa, känd för sin rika historia, medeltidsbyggnader och den överbyggda bron – Ponte Vecchio, ritad av tidigare nämnda Palladio. Efter Bassano fortsätter vi till staden Marostica känd bl.a. för olika produkter av körsbär och sitt centrala torg som är utformad som en enorm schackbräda. Efter en vandring med reseledaren innanför stadsmurarna, tar bussen oss upp till borgen som ligger högt över staden. Här uppe kan vi njuta den storslagna utsikten före vi avslutar kvällen
med 3-rätters middag inkl. vin på slottsrestaurangen.

Tisdag 2 oktober – Venedig
Efter frukost tar bussen oss till järnvägsstationen i Vicenza. Därifrån åker vi med tåg till Venedig. På Santa Lucia-stationen i Venedig väntar vår lokalguide som vandrar med gruppen över kanaler, via trånga gränder in till centrala torget Markusplatsen. Efter guidningen blir det tid på egen hand. Reseledaren hjälper till med beställning av gondol och kan även anbefalla en trevlig lunchrestaurang. På eftermiddagen är det beställt privata taxibåtar från Markusplatsen till järnvägsstationen. Färden går via Canal Grande. Med tåg tillbaks till Vicenza där vår buss väntar för att ta oss till hotellet. Middag på hotellet.

Onsdag 3 oktober – Soave
Dagens utflyktsmål är staden Soave med sina vita viner och sitt kända slott som vi bekantar oss med tillsammans med en lokalguide. Efteråt fortsätter guidningen nere i staden Soave. Sedan blir det lunch och lite senare vinprovning av
krispiga soaveviner på en närbelägen cantina. Tillbaka till hotellet på eftermiddagen. Om kvällen middag på hotellet.

Torsdag 4 oktober – Verona och Valpolicella 
Denna morgon reser vi efter frukost till det välkända vinområdet Valpolicella. Där skall vi besöka en anrik vingård och provsmaka viner till en lätt lunch. Vi får en särskilt genomgång av hur man kombinerar vin och mat. Efter vingårdsbesöket tar bussen oss till staden Verona känd bl.a. för sin romerska arena och Julias balkong. Reseledaren berättar om staden under bussresan och går sedan med gruppen till några av dens sevärdheter. På eftermiddagen tar tillbaks bussen oss till hotellet i Malo där vi äter middag om kvällen.

Fredag 5 oktober – Hemresa
Vårt flyg har avgång från flygplatsen i Venedig halv ett. Mellanlandning i Brüssel och till Göteborg vid halv sex.

 

Datum 29/9 13400 :-
Ingår Flyg i ekonomiklass t/r
Hotel Al Sole – Malo ***
6 övernattningar i dubbel-/enkelrum inklusive frukost och 5 middagar
Busstransfer från/till flygplatsen I Venedig och alla utflykter omnämnd I programmet
Övriga transporter
Tåg : Vicenza – Venezia – Vicenza
Båttaxi I Venedig
Utflykter och besök enligt program
Vingården Domus Picta – Valdobbiadene – Provning av 3 proseccoviner och kall buffet
Vingården Bisol – Valdobbiadene – Provning av 3 proseccoviner
Vingården Pieropan – Soave – Vinprovning
Vingården Tenuta Serego Alighieri (Valpolicella/Masi) – provning av 3 viner med lätt lunch
Restauranter
Restaurant Bistro il Ceppo – Vicenza : lunch (drycker ingår ej)
Castello di Marostica – Marostica : 3-rätters middag (vin ingår)
Enoteca “Il Drago” – Soave – Lunch : 3-rätters lunch (drycker ingår ej)
Reseledare Per Åsander med på plats i Italien
Tillägg Enkelrum
Transport Torp – Landvetter t/r (minimum 16p)
1500:-
650:-
Övrigt Flygtider:
29/9 GOT-BRU 11.55-13.40
29/9 BRU-VEN 14.30-16.055/10 VEN-BRU 12.30-14.15
5/10 VEN-BRU 15.45-17.25
Boka nu