Tre Hav & Tre Länder, 4dgr

Kattegatt, Skagerak, Nordsjön, Sverige, Danmark och Norge

Nyhet för i år! Följ med oss när vi besöker två av våra grannländer och färdas på tre hav Skagerack, Kattegatt & Nordsjön. Upplev det sägenomspunna Skagen och den vackra norska kusten.

 

Vår första dag åker vi mot Göteborg och deras fina färja Stena Danica mot Danmark & Fredrikshamn. Vi beger oss nu till Danmarks nordspets där vi upplever mycket av Skagen. Vi äter givetvis en god lunch på Pakhuset fiskerestaurant. Efter ett besök på Skagens Museum väntar en åktur med Sandormen över sanddynerna på Grenen där Kattegatt och Skagerrak möts. Framåt kvällen åker vi till Hirtshals och går ombord på Fjordlines fina fartyg som ska ta oss över Nordsjön till den norska kusten. Efter middagen kan du ta del av det stora nöjesutbudet som erbjuds ombord.
På morgonen kommer fartyget fram till Stavanger, men vi stannar kvar ombord och äter frukost under tiden vi njuter av den vackra norska kusten. Tidig eftermiddag är vi framme i Bergen och det är dags att ”mönstra av”. Vi bor centralt så att du hinner med att upptäcka Bergen innan middagen.
Efter frukost beger vi oss österut till Eidfjord där vi gör ett besök på Hardangervidda Naturcenter. Färden går vidare genom det fascinerande norska landskapet och mot kvällen stannar vi i Geilo för middag och övernattning.
Sista dagen inleder vi med frukost innan vi början resan hemåt. Vi stannar i Oslo på vägen hem och beser vår närmsta huvudstad innan vi når hemorten igen.

Dag 1: Danmark med Skagen
Vi åker mot Göteborg och Stenalines fartyg som tar oss till Danmark och Fredrikshamn. Vi beger oss nu till Danmarks nordspets där vi tillsammans får uppleva mycket av Skagen. Efter ett besök på Skagens Museum väntar en åktur med Sandormen över sanddynerna på Grenen där Kattegatt och Skagerrak möts. Vi äter en god lunch på Pakhuset Fiskerestaurant. Framåt kvällen åker vi till Hirtshals och går ombord på Fjordlines kryssningsfartyg som ska ta oss över Nordsjön till den norska kusten. Vi tilldelas våra hytter och äter en sen middag tillsammans. Efter middagen kan du ta del av det stora nöjesutbudet som erbjuds.
Bildresultat för fjordline hirtshals bergen

Dag 2: Lugn morgon med vackra vyer & Bergen
På morgonen kommer fartyget fram till Stavanger. Vi stannar kvar ombord och äter frukost under tiden vi njuter av den vackra norska kusten. Passa på att göra ett besök i tax-free shopen och fynda lite. Tidig eftermiddag är vi framme i Bergen och det är dags att ”mönstra av”.  Vi checkar in på Comfort Hotel Holberg och har resten av eftermiddagen att upptäcka Bergen. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3: Hardangervidda & vackra vyer
Efter frukost beger vi oss österut till Eidfjord där vi gör ett besök på Hardangervidda Naturcenter. Här finns också möjlighet till lunch. Färden går vidare genom det fascinerande norska landskapet och mot kvällen stannar vi i Geilo för middag och övernattning på Vestlia Resort.

Dag 4: Oslo & Hemresa
Även denna dag inleds med frukost innan det är dags att åka hemåt till Sverige och hemorten. Vi gör ett längre stopp i Oslo för lunch och en promenad längs vackra Akers Brygge.

Datum: 29/8 5995:-!
Ingår:  Bussresa, färja Göteborg – Fredrikshamn, lunch i Skagen, Fjordline med hytt, frukost & middag, 2 nätter på hotell med frukost & middag, inträden och guidningar enligt program samt reseledare.
Tillägg: Enkelrum/hytt 500:-
Boka nu