Bornholm, 4 dgr

Följ med oss till solskensön Bornholm – Danmarks pärla i Östersjön. Njut av unik och vacker natur, bördiga fält som blandas med vita stränder och stora gröna skogar. Vi besöker historiska byggnader som medeltida rundkyrkor, genuina korsvirkeshus, små mysiga fiskebyar och en av öns vinodlingar där vi får vara med och provsmaka viner från gården.

Bornholm

Dag 1. Hemorten – Rönne
Avresa från hemorten med buss ner till Ystad för överfart med båt till Bornholm och Rönne, men först gör vi ett stop vid Norrvikens Trädgårdar i Båstad. Vi ett stannar på förmiddagen för fika på egen hand och vid lunchtid når vi Båstad och Norrvikens Trädgårdar. Här möter en guide upp oss och tar oss med på en trädgårdshistorisk vandring och berättar historien om hur Rudolf Abelin förvandlade sin trädgårdsdröm till sin drömträdgård. Norrviken består av sju olika stilträdgårdar samlade kring en huvudbyggnad, Villa Abelin. Vi avslutar vårt besök med en gemensam lunch innan vi åker vidare mot Ystad och färjelägret. Bussen följer med oss över till Bornholm och på kvällen checkar vi in på vårt hotell, Hotel Griffin i Rönne.  På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Norra Bornholm
Efter frukost kliver vi ombord på bussen för en heldag på norra Bornholm, vi har en lokalguide med oss som berättar mer om ön och dess historia. Vår guide tar oss under dagen med till olika sevärdheter på den norra delen av ön och vi får bl. a se den medeltida borgruinen Hammershus, äta lunch i den mysiga byn Gudhejm och besöka den medeltida Österlars rundkyrka. På sen eftermiddag vänder vi åter mot Rönne igen och på kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Södra Bornholm
Idag gör vi en rundtur på den södra delen av ön. Vår lokalguide möter upp oss och tar oss under förmiddagen runt på sydligaste delen av Bornholm. Vid lunchtid anländer vi till den pittoreska fiskebyn Snogebaek där vi äter traditionell fiskbuffé på Snogebaek Rökeri. Mätta och belåtna åker vi sedan vidare till en av Bornholms vingårdar, Gardegaard. Här får vi veta mer om hur deras druvor odlas och hur deras vin framställs. Vi avslutar besöket med att prova 3 av deras egna viner från gården. När provningen är avslutade vänder vi åter mot Rönne. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
Dag 4. Rönne – Hemorten
Efter frukost finns tid för en liten promenad i Rönne innan vi lämnar vi Bornholm för den här gången. Vi reser med färjan över från Rönne till Ystad och sedan vidare upp genom Sverige mot hemorten. för Under dagen stannar vi för fika och lunch på egen hand. Mot kvällen når vi vår hemort berikade med många minnen och upplevelser i bagaget!

Bornholm rundkyrka

Datum: 28/5 5845:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum inkl frukost och middag (2-rätters buffé), 3 luncher, Entré och guidad tur vid Norrvikens trädgårdar, lokalguide och utflykter enligt program, vinprovning av 3 sorters vin, entré till Österlars rundkyrka samt reseledarservice.
Tillägg Enkelrum
Inhägnad parkering vid Torp (Plantagen)
Påstigning: Strömstad, Tanum, Grind, Håby
1100:-
120:-
100:-
Avresa Strömstad, Tanum, Grind, Håby, Torp (Plantagen), Ljungskile, Stenungsund – Munkeröd, Kungälv – Eriksdal hpl D,
Boka nu