Sparrisresa – Norra Tyskland 5 dgr

Följ med oss på en smakrik resa genom Norra Tyskland. Vi reser bekvämt med färjan via Kiel och vidare ner genom Tyskland till historiska Hildesheim, känd för sina vackra korsvirkeshus och sitt färgstarka kulturliv. Här får vi njuta av jordens guld – den vita sparrisen, goda viner och vackra slottsmiljöer.

Hildesheim 1
Dag 1. Mot Göteborg och Stena Scandinavica
Vi reser från hemorten på eftermiddagen mot Göteborg och färjan som ska ta oss över till Kiel. Framme vid Tysklandsterminalen checkar vi in på Stena Scandinavica och får våra hytter – alla med bäddarna på golvet. Vi äter en gemensam middag i buffétrestaurangen där även öl & vin ingår till maten. Njut av en avkopplande kväll ombord.

Dag 2. Kiel – Hildesheim
Efter en god frukost ombord reser vi vidare med buss mot Hildesheim och vårt Hotell Novotell Hildesheim. Efter incheckning finns tid att äta lunch på egen hand.
På eftermiddagen möter en lokalguide upp oss för en rundtur i den historiska staden Hildesheim. Vi får veta mer om stadens historia och hur den återuppbyggts efter andra världskriget då den blev illa åtgången. När rundturen är avslutad finns tid att upptäcka och strosa runt i mysiga Hildesheim på egen hand innan vi på kvällen träffas åter för en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Sparrisgården Lahmann och vinprovningSparris
Idag ska vi njuta av jordens guld – vit sparris. Vi reser efter frukost till Sparrisgården Erlebnishof Lahmann i Burgdorf. Här får vi veta allt om gårdens historia, hur man odlar och skördar = sticker sparrisen och hur den sedan tas om hand innan den packas och säljs. På Lahmanns gård finns mycket mer än bara sparris, i gårdsbutiken hittar man säsongens frukter som till 95 % kommer från gårdens egen odling och här finns även bageri och blommor till försäljning. Gården har 25 hektar mark där det odlas jordgubbar, sparris och blommor men även raps, vete och råg. Vi får följa med på en guidad tur på gården och efteråt ges det även tid att själv se sig omkring. Avslutningsvis får vi njuta av en god sparrislunch innan vi lämnar gården och reser tillbaka mot Hildesheim.
Under eftermiddagen gör vi ett besök i Axel Kusch´s vinbutik – Wein kusch. Butiken ligger i ett källarvalv från 1400-talet i den gamla delen av Hildesheim och här finns ett stort utbud av viner från världens alla hörna. Här får vi vara med på en vinprovning och får möjlighet att provsmaka flera av butikens välsmakande viner.På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Hildesheim

Dag. 4 Åter mot Kiel
Efter frukost åker vi åter mot Kiel och färjan som ska ta oss hem till Sverige. Vi åker med Stena Scandinavica som avgår kl.17.45. Ombord äter vi en gemensam tvårätters middag o kvällen är sedan fri för egna aktiviteter – ta en svängom på dansgolvet el shoppa i Bordershopen ombord innan en god natts sömn.

Dag 5: Snart hemma igen
Efter frukost ombord går vi av färjan som kommer in till Göteborg kl. 09.15. Vi kör den sista biten mot hemorten och är snart hemma igen, berikade med många minnen i bagaget o kanske även en knippe el två av jordens guld!

Datum: 2/5 5795:-
Ingår: Bussresa, del i insides tvåbäddshytt med bäddar på golvet, del i dubbelrum, frukost, 1 sparrislunch, 4 middagar, vinprovning, entréer och guidningar enligt program samt reseledarservice.
Tillägg: Enkelrum
Utsideshytt t/r
2-bäddshytt, större, insides
Påstigning Strömstad, Tanum, Grind, Håby
Parkering Torp
995:-
200:-
100:-
100:-
150:-
Avresa: Strömstad, Tanum, Grind, Håby, Torp, Ljungskile, Stenungssund -Munkeröd, Kungälv – Eriksdal hlp D

 

Boka nu