Kryssning Alaska med Nytta o Nöje, 13 dgr

Följ med på en oförglömlig resa som är unik på många sätt – kryssa med oss till Alaska! Vi börjar med några dagar i Seattle för att komma i fas med tidsskillnaden och försöker få se så mycket av Seattle som möjligt. Naturen runt Seattle är fantastisk och vi får även med ett besök på Mount Rainer National Park. Efter dessa dagar kliver på fartyget som tar med oss på denna unika kryssning som tar oss till Alaska och dess magiska vyer. Det finns flera spännande utflykter att köpa till för att du skall få se det mesta och uppleva Alaska ordentligt!

Bildresultat för alaska royal caribbean

Dag 1. 28 augusti. Göteborg – Seattle

Flygresa till Seattle från Landvetter. Vid ankomsten väntar buss med lokalguide som tar oss till vårt hotell Hotel Five 3*.

Seattle

Dag 2. 29 augusti. Seattle – Everett
Efter frukost lämnar vi Seattle för Everett och besöker Future of Flight Aviation Center. Vi tar del av Boeing Tour - unikt tillfälle att visa 747, 777 och 787 Dreamliners som blir monterade innan de sätts i bruk. Turen är cirka 90 minuter lång och innehåller fascinerande fakta om Boeing och de flygplan som bär dess namn. Efter avslutad tur åker vi tillbaka till Seattle för att avnjuta en stadsrundtur. Det finns inte många andra städer i USA med så klar utsikt över berg och bäckar från hjärtat av downtown.Vi promenerar bland skyskrapor, stora köpcentrum, historiska teatrar, ikoniska marknaden, Pike Place Market och mycket mer. Vi besöker Space Needle, Seattles landmärke och mest kända attraktion. Härifrån njuter vi av fantastiska vyer, en upplevelse som vi aldrig kommer att glömma. Space Needle är 184 meter hög och har fantastisk 360 graders utsikt som inkluderar Mount Rainier, Puget Sound, den olympiska och Cascade Mountains, den vackra staden Seattle och bortom. Inte så långt ifrån Space Needle ligger vårt nästa stopp. Den enastående utställningshallen, Chihuly Garden and Glass. Här finns alla skulpturer som spårar konsten av den världsberömda glaskonstnären Dale Chihuly. I den stora glashallen finns en 12 meter högt skulptur av glas och stål som täcker ca 3418 kvadratmeter av ytan. Tillbaka till hotellet och kvällen fri!

Dag 3. 30 augusti. Seattle – Mount Rainer National Park
Efter frukost ger vi oss iväg med buss och guide på en heldagsutflykt till Mount Rainier National Park. Stigande 4 392 meter över havet, står Mount Rainier som en ikon i Washington landskapet. Mount Rainer är en vulkan, och nationalparken är den mest glaciärbeklädda parken i det angränsande området. Fjällnära ängar av vildblommor omringar den isiga vulkanen. Här är djurlivet överflödigt i parkens unika ekosystem. Tillbaka till Seattle och vårt hotell.

Dag 4. 31 augusti. Ombordstigning 
Vi lämnar hotellet vid lunchtid och åker till kryssningsterminalen i Seattle. Vid ankomsten checkar vi in på Royal Caribbeans kryssningsfartyg, Explorer of the Seas och nu väntar en underbar kryssning i Alaska på 8 dagar. Vi inkvarterar oss i bekväma hytter och äter sedan lunch innan vi bekantar oss vidare med fartyget. Under kryssningen som avseglar kl. 16.00 varvas trevliga aktiviteter, god mat och dryck samtidigt som vi kryssar genom den vackra skärgården. I de olika hamnarna erbjuds fina utflykter (tillkommer). För de som vill äter vi en  gemensam middag vid samma bord varje kväll – vill man äta annan tid finns bufférestaurangen som också serverar utmärkt mat!

Alaska Juneau

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juneau, Alaska

Dag 5 – 11. 1 – 6 september. Kryssning Alaska

31Aug Seattle, Washington
01Sep Till havs
02Sep Alaska Inside Passage, Alaska
02Sep Juneau, Alaska 12:00-21:00
03Sep Skagway, Alaska 07:00-20.30
04Sep Tracy Arm Fjord, Alaska 07:00-12:00
05Sep Till havs
06Sep Victoria, British Columbia 09:00-18:00
07Sep Seattle, Washington 6:00

Dag 12. 7 september. Ankomst Seattle och flyg till Skandinavien
På morgonen kommer vi till hamnen i Seattle efter vår vecka till sjöss. Här väntar buss och en guide som tar oss vidare till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras middag.

Dag 13. Ankomst Göteborg
Ankomst till Göteborg efter en spännande och innehållsrik resa.

Avresa:
28/8 2018

Följande ingår i resan:
Flygresa med Lufthansa Göteborg -Frankfurt – Seattle t/r
Flygskatter
3 x övernattning med del i dubbelrum/twin rum inkl. frukost på 3* Hotel Five i Seattle
Kryssning 7 nätter del i dubbelhytt insides kat. 6V, helpension, skatter, hamnavgifter & dricks
Meet & greet vid ankomst på flygplatsen i Seattle med lokalguide
Utflykt till Everett och Flight Boeing Tour och sedan stadsrundtur i Seattle med lokalguide
Transfer från hotellet i Seattle till kryssningsterminalen
Transfers i Seattle enligt program
Inträde till Space Needle & Chihuly Garden and Glass i Seattle
Svensk reseledare med från start och under hela resan.

Tillägg: 
Balkonghytt 7760:-/p

Flygtider:
28/8 GOT-FRA 06.35-08.15
28/8 FRA-SEA 10.45-11.50

7/9 SEA-FRA 13.50-08.35
8/9 FRA-SEA 12.10-13.45

Pris: 29.900:-

Ingår ej:

• Måltider utöver ovan nämnda
• Attraktioner/aktiviteter ej nämnda ovan
• Dricks till chaufför och guide (rekommenderas 4 dollar pp per dag för chaufför och 5 dollar pp per dollar för guide)
• Avbeställningsskydd

Med reservation för eventuella valuta eller prisförändringar.
Valutakurser per 2017-08-23

Boka nu