Washington DC och New York – Cherry Blossom Festival 2018, 7 dgr

Följ med oss och möt våren i ett vackert blomstrade Washington DC och ett pulserande New York med vårkänslor. Under den här resan får ni möjlighet att se de färgsprakande rosa körsbärsblommorna blomma i Washington och känna storstadspulsen i New York. Tillsammans gör vi  några gemensamma utflykter men det finns mycket tid till att utforska städerna på egen hand. Under hela resan finns en reseledare med och  visar  & tipsar om sevärdheter, restauranger och platser väl värda att besöka. Varje dag gör reseledaren utflykter och besöker  olika sevärdheter och utflyktsmål med lokala transportmedel . Utflykterna ingår i priset, men entréer och biljetter för transport betalas på egen hand.

Washington DC 
Vi reser med flyg från Landvetter och startar vår resa med 3 dagar i ett färgsprakande och blomstrande Washington DC, där vi bor på bor på det centralt belägna hotellet Hyatt Place Washington.thumbnail_Cherryblossom Washington monoment
Vi reser när körsbärsblommorna i monumentsparken blommar och den berömda Cherry Blossom Festival pågår för fullt. En av dagarna tar en lokalguide med oss på en rundtur i staden, i övrigt finns det mycket tid att utforska den mäktiga huvudstaden på egen hand. Se det berömda och mäktiga Vita Huset, strosa runt i den vackra monumentsparken – en upplevelse både dag som kväll, besök senatens huvudkvarter vid Capitol Hill, eller ta en busstur ut till berömda Arlington och se The Eternal Flame, vid John F Kennedys familjegrav. Washington har mycket att erbjuda för alla åldrar och de blomstrande körsbärsträden är svåra att se sig mätt på.

New York 
New York New York… Efter några dagar fyllda med intryck och upplevelser i Washington DC går resan vidare mot det pulserande äpplet i väst. Med buss reser vi från Washington till New York, där vi checkar in på hotell Gallavant. Hotellet ligger precis vid Time Square, ca 5 min promenad från berömda Broadway och 20 minuters promenad från vackra Central Park. En lokalguide tar oss med på en rundtur i New York och vi gör tillsammans ett besök i Empire State Building, där vi får njuta av utsikten ut över Manhattan. Även i New York finns mycket tid att utforska staden på egen hand. Besök minnesmonumentet vid Groud Zero, promenera till Brooklyn över Brooklyn Bridge, shoppa loss på 5th Aveny, ta en fika och hyr cyklar i Central Park, eller varför inte boka en biljett på Broadway och njut av en fantastisk show i musikalernas huvudstad? New York är staden som aldrig sover och här finns något för alla på dygnets alla timmar.

 

Under hela resan finns en reseledare med som gärna ger tips på sevärdheter, restauranger och annat som är väl värt att besöka!
Varje dag gör reseledaren utflykter och besöker  olika sevärdheter och utflyktsmål med lokala transportmedel . Utflykterna ingår i priset, men entréer och biljetter för transport betalas på egen hand.

 

Datum 8/4,2018  19495:-
Ingår Flyg (Landvetter- Washington, New York – Landvetter), bussresa Washington – New York, del i dubbelrum inkl. frukost, utflykter och entréer enligt program, reseledarservice under hela resan.
Tillägg  Enkelrum Ring för pris!