Philadelphia, Washington DC och New York –, 7 dgr, 2019

Följ med oss och möt våren i ett historiskt Philadelphia, ett vackert blomstrade Washington DC och ett pulserande New York med vårkänslor. Under den här resan får ni möjlighet att uppleva den historiska staden Philadelphia, se de färgsprakande rosa körsbärsblommorna blomma i Washington DC och känna storstadspulsen i New York. Tillsammans gör vi några gemensamma utflykter men det finns mycket tid till att utforska städerna på egen hand. Under hela resan finns en reseledare med och tipsar om sevärdheter, restauranger och platser väl värda att besöka.

Philadelphia
Resan startar med att flyg från Göteborg till Philadelphia efter mellanlandning i London. I tre nätter bor vi centralt i Philadelphia på Embassy Suites by Hilton Philadelphia Center City. Vi startar vårt besök i Philadelphia med en guidad rundtur, en lokalguide möter upp oss och tar oss runt bland kända byggnader, vackra parker och historiska minnesmärken i en av USA:s äldsta städer. Under våra dagar i Philadelphia kommer det även finns gott om tid till att utforska staden på egen hand, strosa i Wissahickon Valley Park,  kanske ta en tur upp i One Liberty Observation Deck eller passa på att shoppa i någon av stadens alla gallerior och shoppingcenter. Varje kväll äter vi en gemensam middag på restaurang i närheten av hotellet.

Washington DC 
En av dagarna gör vi en utflykt med buss från Philadelphia till Washington DC.
thumbnail_Cherryblossom Washington monomentVi reser i april  när körsbärsblommorna i monumentsparken står i blom och den berömda Cherry Blossom Festival pågår för fullt. En lokalguide möter upp oss när vi kommer fram  och tar med oss på en rundtur i staden, vi får bl.a. se det berömda och mäktiga Vita Huset, strosa runt i den vackra monumentsparken – med sin otroliga rosa blomsterprakt som är magi för ögonen och gör bl.a. ett besök vid senatens huvudkvarter – Capitol Hill. Det ges även lite tid att utforska Washington DC på egen hand innan vi återvänder till vårt hotell i Philadelphia.

New York 
New York New York… Efter några dagar fyllda med intryck och upplevelser i Philadelphia går resan vidare mot det pulserande äpplet i väst. Med buss reser vi från Philadelphia till New York, där vi checkar in på hotell Gallavant Times Square. Hotellet ligger precis vid Time Square, ca 5 min promenad från berömda Broadway och 20 minuters promenad från vackra Central Park. En av dagarna tar en  lokalguide med oss på en rundtur i New York  för att på bästa sätt få se så mycket som möjligt av staden. Även i New York ges mycket tid att utforska denna pulserande stad på egen hand. Besök minnesmonumentet vid Groud Zero, promenera till Brooklyn över Brooklyn Bridge, shoppa loss på 5th Aveny, ta en fika och hyr cyklar i Central Park, eller varför inte boka en biljett på Broadway och njut av en fantastisk show i musikalernas huvudstad? New York är staden som aldrig sover och här finns något för alla på dygnets alla timmar.

Manhattan

 

Under hela resan finns en reseledare med som gärna ger tips på sevärdheter, restauranger och annat som är väl värt att besöka!
Varje dag gör reseledaren utflykter och besöker  olika sevärdheter och utflyktsmål med lokala transportmedel . Utflykterna ingår i priset, men entréer och biljetter för transport betalas på egen hand.

 

Datum 3/4 2019  22995:-
Ingår Flyg t/r (Landvetter-Philadelphia, New York – Landvetter), bussresor och transfers i USA (Philadelphia-Washington DC, Philadelphia – New York), del i dubbelrum inkl. frukost (3 nätter i Philadelphia och 3 nätter i New York), 3 middagar i Philadelphia, utflykter och guider enligt program samt reseledarservice under hela resan.
Tillägg  Enkelrum Ring för pris!
Boka nu