Phantom of the Opera, GöteborgsOperan

Passion. Besatthet. Raseri. Och förkrossande kärlek.
Musikal i två akter av Andrew Lloyd Webber (f 1948). 
Bildresultat för phantom of the opera göteborgsoperan

Musikens dramatik och skönhet har gjort The Phantom of the Opera till världens populäraste musikal. Den berättar om musikens överväldigande kraft och om människans eviga längtan efter att bli älskad. I handlingens centrum står den mystiske fantomen på operan i Paris och hans besatthet av balettflickan Christine Daaé. Sedan urpremiären i London 1986 har The Phantom of the Opera setts av över 140 miljoner människor i 30 länder. Nu har två stora nordiska operahus – GöteborgsOperan och Finlands Nationalopera – gått samman om en ny, extravagant uppsättning – den första skapad för och med de fantastiska möjligheter som finns i ett riktigt operahus. Uppsättningen gjorde enorm succé vid premiären i Helsingfors 2015.  

Berättelsen och musiken är desamma som alltid och uppsättningen är klassiskt praktfull. Tillsammans med operasångare och stor orkester berör den på djupet.

Musikalartisten Fred Johanson har under sin karriär hyllats såväl i Sverige som på Broadway och West End. I West End sjöng han år 2016 en av Sunset Boulevards manliga huvudroller mot Glenn Close. Samma roll gjorde han på GöteborgsOperan 2009. Operasångaren Joa Helgesson arbetar främst i Tyskland. När han gästade GöteborgsOperan i Billy Budd(2013) fick han hoppa in för Peter Mattei i titelrollen i P2:s direktsändning.

I rollen som Christine Daaé alternerar tre sångerskor: åländska sopranen 
Sofie Asplund, som de senaste åren gjort bejublade rolltolkningar på bland annat GöteborgsOperan, svenska Frida Engström, som förra säsongen bland annat gjorde ett sensationellt inhopp som Micaëla i Carmen hos oss, samt den estniska musikalartisten Hanna-Liina Võsa, som inte bara sjungit Sandy i Grease 600 gånger i USA utan också gjorde succé som just Christine under spelperioden i Finland.

Musikal i två akter av Andrew Lloyd Webber (f 1948).  Sångtexter Charles Hart. Ytterligare sångtexter Richard Stilgoe. Manus Richard Stilgoe och Andrew Lloyd Webber. I överenskommelse med The Really Useful Group Ltd.
Sjungs på engelska med svensk text på textmaskin.

Föreställningen är 2 timmar & 45 minuter inkl. paus

Lördag 13/1 – kvällsföreställning kl.18.00. Vi har platser på nedre parkett rad 5-7
Lördag 27/1 – matinéföreställning kl.15.00. Vi har platser på nedre parkett rad 12-14

Vi äter en två-rätters middag på Golden Days i samband med föreställningen. Vid matiné äter vi efter föreställningen och vid kvällsföreställning äter vi innan föreställningen.

MENY:
Förrätt:
Skaldjurscanapé toppad med dillvippa
Varmrätt: 
Helstekt fläskfilé med rissolepotatis, serveras med säsongens primörer samt skogssvampsås.

Datum: 2018: Lördag 13/1 – Fullbokad, 27/1 – Fullbokad 1395:-
Ingår: Buss, teaterbiljett kategori A, samt två-rätters middag på Golden Days