Vinresa vid Rhen och Mosel, 7 dgr

Följ med oss och möt sensommaren i sydvästra Tyskland vid de vackra floderna Rhen och Mosel. Med buss reser vi genom det romantiska flodlandskapet och får vara med om skördearrangemang, smakfulla vinprovningar och en båttur på den naturnära och vackra floden Rhen.

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi lämnar hemorten på morgonen och reser med buss mot Bremen, via Helsingborg – Helsingör och vidare ner genom Danmark till överfarten Rödby – Puttgarden. Vi stannar under dagen för fika och lunch på egen hand och når under sen eftermiddag vårt hotell, Atlantic Hotel Universum i Bremen där vi äter en gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Bremen- Rüdesheim
Efter frukost lämnar vi Bremen och reser bekvämt vidare med vår buss söderut. Vi gör stop på vägen för lunch och fika (på egen hand) och når under eftermiddagen charmiga Rüdesheim och vårt hotell Parkhotel. Hotellet ligger centralt och naturnära bara en gata från Rhens flodkant. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3. Rüdesheim, Niderwald och Drosskeller
Idag gör vi ett besök på ett vinskördearrangemang i Rüdesheim och om vädret tillåter får vi även vara med om när druvorna skördas. Efter frukost åker vi till vinskördearrangemanget, vi åker med linbanan upp till Niderwald och får en guidad vandring bland vingårdarna innan vi äter en gemensam sopplunch. Därefter vandrar vi tillbaka ner till Rüdesheim genom vingårdarna och gör ett stop vid den välkända vinkällaren Drosselkeller. Här får vi prova 3 smakfulla viner från området och besöker även Drosskellers vinmuseum.
På eftermiddagen vänder vi åter till hotellet och tid finns för att utforska staden på egen hand. Strosa bland souvenirbutikerna på shoppinggatan eller flanera längs Rhens flodkant. Det finns mycket att upptäcka i charmiga Rüdesheim. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Båttur på Rhen
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och startar dagen med en båttur på floden Rhen. Båtturen går från Rüdesheim, utmed det romantiska flodlandskapet till St. Goarshausen. Vi stannar till för en gemensam lunch innan vi reser vidare med buss till Cochem. Under färden kan vi njuta av utsikten över de vackra vinfälten, romantiska byarna och flodlandskapet i Moseldalen. På sen eftermiddag anländer vi till Cochem och checkar in på Hotel Noss som ligger centralt beläget och nästan intill flodkanten av Mosel. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5. Reichsburg och vinprovning

Cochem Idag står ett besök på medeltidaslottet Reichsburg på agendan. Slottet är Cochems landmärke och även Mosels största slott. Vi får en rundtur med en engelsktalande guide och får veta mer om riddarromantik och det medeltida slottets historia. Vi gör även ett besök hos vinmakaren Weingut J. Koll & Cie där vi provar 7 av deras välsmakande viner. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet

Dag  6. Återresa
Idag startar vi vår resa mot Sverige igen berikade med nya intryck och fina minnen. Vid lunchtid reser vi mot Hannover och vårt hotell Wyndham Hannover Atrium Hotel. Längs vägen passar vi på att njuta av de vackra landskapet i Moseldalen och gör stop för fika eller en sen lunch på egen hand. Framme på hotellet äter vi en gemensam middag.

Dag 7.   Hannover – Hemorten 
Efter frukost reser vi den sista biten tillbaka mot hemorten. Vi reser via Puttgarden – Rödby vidare genom Danmark och tar sedan färjan över sundet Helsingör – Helsingborg. Vi gör ett sista stop för lunch på Björkäng vägkrog innan vi på tidig kväll når vår hemort, berikade med många minnen, vackra vyer och smakfulla upplevelser.

Datum 9/9 7490:-
Ingår Bussresa, del i dubbelrum inkl. frukost, 6 middagar och 2 luncher varav en sopplunch, 2 vinprovningar, vinskördearrangemang, båttur på Rhen, entré och guidad rundtur (engelsktalande guide) på slottet Reichsburg samt reseledarservice.
Tillägg Enkelrum 990:-
Avresa Strömstad, Tanum, Håby, Torp, Ljungskile, Munkeröd, Kungälv, Björkäng