Vinresa vid Rhen och Mosel, 7 dgr

Följ med oss och möt sensommaren i sydvästra Tyskland vid de vackra floderna Rhen och Mosel. Vi åker bekvämt ut med färjan Göteborg – Kiel och sedan vidare med buss genom det romantiska flodlandskapet och får vara med om skördearrangemang, smakfulla vinprovningar och en båttur på den naturnära och vackra floden Rhen.

Dag 1: Mot Göteborg och Stena Germanica
Avresa från hemorten under eftermiddagen mot Göteborg. Framme vid Tysklandsterminalen checkar vi in på Stena Germanica och får våra hytter – alla med bäddar på golvet. Vi äter en gemensam middag i buffétrestaurangen där även öl & vin ingår till maten. Njut av en avkopplande kväll ombord.

Dag 2. Kiel – Rüdesheim
Efter frukost lämnar vi Kiel och reser bekvämt vidare med vår buss söderut. Vi gör stop på vägen för lunch och fika (på egen hand) och når under eftermiddagen charmiga Rüdesheim och vårt hotell Lindenwart. Hotellet ligger centralt och naturnära bara en tvärgata från Rhens flodkant. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 3. Rüdesheim, Niderwald och Drosskeller
Idag gör vi ett besök på ett vinskördearrangemang i Rüdesheim och om vädret tillåter får vi även vara med om när druvorna skördas. Efter frukost åker vi till vinskördearrangemanget, vi åker med linbanan upp till Niderwald och får en guidad vandring bland vingårdarna innan vi äter en gemensam sopplunch. Därefter vandrar vi tillbaka ner till Rüdesheim genom vingårdarna och gör ett stop vid den välkända vinkällaren Drosselkeller. Här får vi prova 3 smakfulla viner från området och besöker även Drosskellers vinmuseum.
På eftermiddagen vänder vi åter till hotellet och tid finns för att utforska staden på egen hand. Strosa bland souvenirbutikerna på shoppinggatan eller flanera längs Rhens flodkant. Det finns mycket att upptäcka i charmiga Rüdesheim. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Båttur på Rhen
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och startar dagen med en båttur på floden Rhen. Båtturen går från Rüdesheim, utmed det romantiska flodlandskapet till St. Goarshausen. Vi stannar till för en gemensam lunch innan vi reser vidare med buss till Cochem. Under färden kan vi njuta av utsikten över de vackra vinfälten, romantiska byarna och flodlandskapet i Moseldalen. På sen eftermiddag anländer vi till Cochem och checkar in på Hotel Noss som ligger centralt beläget och nästan intill flodkanten av Mosel. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 5. Reichsburg och vinprovning

Cochem Idag står ett besök på medeltidaslottet Reichsburg på agendan. Slottet är Cochems landmärke och även Mosels största slott. Vi får en rundtur med en engelsktalande guide och får veta mer om riddarromantik och det medeltida slottets historia. Vi gör även ett besök hos vinmakaren Weingut J. Koll & Cie där vi provar 7 av deras välsmakande viner. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet

Dag  6. Återresa Cochem – Kiel
Efter frukost startar vi vår resa mot Kiel. Längs vägen passar vi på att njuta av de vackra landskapet i Moseldalen och gör stop för fika och lunch på egen hand. På eftermiddagen når vi Kiel och går ombord på Stena Germanica som avgår kl.18.45. Här kan du förboka en buffé, trerätters middag eller äta något lättare i kafeterian. Ta en svängom på dansgolvet och shoppa i Bordershopen ombord innan vi får en god natts sömn.

Dag 7.   Göteborg – Hemorten 
Efter frukost ombord går vi av färjan som kommer in till Göteborg kl. 09.15. Vi kör den sista korta biten till Uddevalla och är snart hemma igen med många härliga minnen i bagaget!

Datum 4/10 7590:-
Ingår Bussresa, del i tvåbäddshytt insides med golvbäddar, dubbelrum inkl. frukost, 5 middagar och 2 luncher varav en sopplunch, 2 vinprovningar, vinskördearrangemang, båttur på Rhen, entré och guidad rundtur (engelsktalande guide) på slottet Reichsburg samt reseledarservice.
Tillägg Enkelrum
Utsideshytt med sängarna på golvet
Parkering Torp (Plantagen)
Påstigning – Strömstad, Tanum, Grind, Håby
Buffé hemresa
3-rättersmiddag hemresa
1250:-
200:-
210:-
100:-
314:-
359:-
Avresa Strömstad, Tanum, Håby, Torp, Ljungskile, Munkeröd, Kungälv, Björkäng
Boka nu