Kroatien – Krk – (Fullbokad), 8dgr

Kroatien med flyg (FULLBOKAD)

En härlig semester väntar dig på Hotel Corinthia på den berömda Vela-stranden i Baska på södra delen av ön Krk. Det kristallklara havet kommer att fånga dig vid första ögonblicket. Baska är känt för sin typiska arkitektur, många kulturella och historiska monument, vandringsleder och sina fina stränder. Under vår vecka på Krk gör vi utflykter till staden Krk, heldagsutflykt med båttur samt en halvdagstur med vinprovning & lunch. Du kommer även ha gott om tid att koppla av på en solstol vid havet eller vid någon av hotellets stora utomhuspooler. På hotellet finns det även möjligheter till spa-behandlingar och träning. Varje kväll äter vi middag på hotellet där även öl & vin ingår till maten. Reseledare finns med på resan
och tipsar om utflykter och sevärdheter.

Baska

Dag 1. Lanvetter – Krk
Vi flyger från Landvetter med Lufthansa, till Zagreb där vi landar på eftermiddagen, efter flygbyte i München. Vid flygplatsen väntar en buss som tar oss vidare till orten Baska som ligger på den södra delen a ön Krk. Vi checkar in på vårt hotell, Hotel Corinthia, som ligger precis intill den berömda stranden Vela, känd för sin vackra sandstrand och sitt kristallklara vatten. Efter incheckning äter vi en gemensam middag på hotellet.

krk hotell

 

 

 

 

 

Dag.2  Baska
Efter frukost har ni dagen till eget förfogande. Sola och bada vid någon av hotellets pooler, eller gör ett besök vid den vackra stranden Vela som ligger endast ett stenkast från hotellet. Er reseledare tipsar gärna om andra sevärdheter och besöksmål som finns i närområdet.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Vinprovning på Nada i Vrbnik
Idag gör vi en utflykt till Vrbnik för en vinprovning och lunch på den populära restaurangen Nada. Vi får följa med ner i restaurangens vinkällare där vi har en vinprovning och får höra om restaurangens viner och Kroatiens vinhistoria. Besöket avslutas med en gemensam lunch i restaurangen innan vi vänder åter mot Baska. Vi är åter på hotellet under sen eftermiddag och äter på kvällen en gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Baska 
Dagen har ni till eget förfogande .Sola och bada vid någon av hotellets pooler, eller gör ett besök vid den vackra stranden Vela som ligger endast ett stenkast från hotellet. Er reseledare tipsar gärna om andra sevärdheter och besöksmål som finns i närområdet.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.
Krk

Dag 5. Krk stad
Efter frukost åker vi på en halvdagsutflykt till staden Krk. En charmig  medelhavsstad med trånga mysiga gator och gränder fyllda med kulturella och historiska monument.  Här finns bl a. en vacker stadsmuren från tiden då Venedig styrde och likaså är Marie himmelsfärds katedralen en riktig pärla att besöka. Här får ni  ett par timmar att upptäcka staden på egen hand. Strosa runt bland de vackra monumenten, shoppa och botanisera i de mysiga gränderna och ät en god lunch på en liten taverna. Fulla av nya intryck och upplevelser vänder vi på eftermiddagen hemåt mot vårt hotell igen. Eftermiddagen och kvällen är till eget förfogande.
Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 6. Båtutflykt till Rab o Pag
Idag blir det en båtutflykt till öarna som ligger runt Krk. Efter frukost kliver ni ombord på båten som ska ta er runt till delar av den Kroatiska ö-världen. Vi besöker staden Rab på ön med samma namn och även staden Lun på ön Pag. I båda städerna möter en lokalguide upp och tar er runt på en vandring genom städerna. Ni äter en gemensam lunch under båtutflykten och på sen eftermiddag når ni åter hamnen på Krk igen. Kvällen är till eget förfogande.
Gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Baska
Efter frukost har ni dagen till eget förfogande. Sola och bada vid någon av hotellets pooler, eller gör ett besök vid den vackra stranden Vela som ligger endast ett stenkast från hotellet. Er reseledare tipsar gärna om andra sevärdheter och besöksmål som finns i närområdet.
På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Krk – Landvetter
Efter frukost och kanske ett sista dopp i havet för den här gången, beger vi oss med buss till flygplatsen i Zagreb för vidare färd mot Sverige. Vi flyger med Lufthansa från Zagreb till Landvetter där vi landar på kvällen efter flygbyte i Munchen. Berikade med många minnen och upplevelser är det nu tid att säga tack och hej för den här gången!

 

Datum: 14/9 9990:-
Ingår: Flyg, transfer t/r, del i dubbelrum med frukost & middag,
öl & vin från dryckesmaskin ingår till middagen, utflykter
enligt program samt reseledarservice.
Tillägg: Enkelrum 900:-