Skidresa till Österrike och Schweiz, 9 dagar

Följ med oss på en skidresa till vackra Alperna och åk skidor i både Österrike och Schweiz under en och samma resa. Alperna med sin gnistrande vita snö och pistade backar är ett utmärkt resmål för den entusiastiska skidåkaren. På denna resa ges möjlighet att testa backarna i både Österrikiska, Nauders och i Schweiziska skidorten Samnaun. Varje dag går skidbussar upp till backarna från hotellets entré och ni väljer själva vilket land ni vill åka i för dagen.

Österrikiska, Nauders -ligger precis vid den Italienska gränsen. Här finns 24 nedfarter och 25 liftar som hjälper till att ta er till toppen av de vackra bergen. Den högsta punkten att ta sig till med lift är 2850 meter och fallhöjden är som mest 1450 meter. För den som inte vill åka utför med skidorna finns här även möjlighet att åka på längden.

Schweiziska, Samnaun – Ischgl -sägs vara en av de största skidorterna i östra alperna och har ca 200 km pistade backar. Här finns även en av Europas största snowboardparker. För den som hellre vill ta på sig snöskorna och vandra finns här ett 33 km långt spår för längdskidor och snösko vandring.

Bildresultat för ischgl ski

Dag 1. 17 februari
Vi lämnar hemorten för färd ner i Europa, via färjan Helsingborg – Helsingör och färjan Rödby – Puttgarden, åker vi mot vår slutdestination Pfunds i Österrike. För att få ut maximalt med tid för skidåkning har vi två chaufförer med oss på resan. De sträckkör hela vägen ner till vårt hotell Hotel & Gasthof Zur Post (www.post-pfunds.at), i Pfunds, Österrike.

Dag 2. 18 februari
Vi tillbringar dagen i bussen och beräknas vara framme på hotell Hotel & Gasthof Zur Post vid 17-tiden. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet och därefter är kvällen fri för egna aktiviteter. På hotellet finns bl. a en relax – avdelning med pool som får användas mot en entréavgift.

Bildresultat för Post hotel Pfunds

Dag 3. 19 februari
Efter frukost är dagen fri för skidåkning. På kvällen blir det gemensam middag på hotellet.

Dag 4. 20 februari
Dagen fri för skidåkning. På kvällen blir det gemensam middag på hotellet.

Dag 5. 21 februari
Dagen fri för skidåkning. På kvällen blir det gemensam middag på hotellet.

Dag 6. 22 februari
Dagen fri för skidåkning. På kvällen blir det gemensam middag på hotellet.

Dag 7. 23 februari
Dagen fri för skidåkning. På kvällen blir det gemensam middag på hotellet.

Dag 8. 24 februari
Efter frukost åker vi för sista gången på den här resan upp till någon av skidorterna. På eftermiddagen samlas vi åter på hotellet för avfärd mot hemorten. Två chaufförer avlöser varandra och sträckkör bussen hem igen.

Dag 9. 25 februari
Efter en god natts sömn på bussen tar vi färjan via Puttgarden – Rödby och åker därefter genom Danmark och tar färjan över till Helsingborg. På kvällen når vi åter hemorten efter ett par härliga dagar i Alpernas skidbackar.

 

Liftkort ingår ej i resan men vi rekommenderar: Snow card Gold, ca 282 Euro, gäller 6 dagar för skidåkning i områderna Nauders ski-resort, Samnaun-Ischgl ski-arena, Fendel ski-resor och Kaunertal glacier. Totalt ingår 360km preparerade pister och 70 liftar. Här kan du läsa mer om liftkorten http://www.nauders.com/en/active/ski-paradise/ski-pass-prices/skiparadise-reschenpass (I liftkortet ingår transfer till och från backarna)

Här kan ni se livekamera från området: http://www.skiresort.info/ski-resort/ischglsamnaun-silvretta-arena/webcams/

Datum: 17/2 7800:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum med frukost och middag
Tillägg: Enkelrum
Övrigt: Liftkort och dryck till maten ingår ej