Julmarknad i Hamburg och Lübeck, 4dgr

Julmarknaderna i Tyskland är verkligen något extra i juletid, många av de äldre stadsdelarna i Tyskland förvandlas då till små sagostäder och det känns som att man befinner sig mitt i en julsaga. Det doftar Glühwine, glaserade äpplen och brända mandlar och det är lätt att få den rätta julkänslan att infinna sig
.

På denna resa ges ni möjlighet att besöka två av Tysklands mest populära julmarknader i de gamla Hansa-städerna Lübeck och Hamburg. Vi bor på hotell Tryp by Wyndham Bad Bramstedt, i Bad Bramstedt som ligger några mil utanför Lübeck (1,5 tim) och Hamburg (1 timma). Vi gör dagsutflykter från hotellet till de båda städerna där ni på egen hand får strosa runt bland julbodarna, fyllda med hantverk, konfektyr och många andra tyska delikatesser.

Dag 1. Mot Tyskland
Vi lämnar hemorten på morgonen och gör ett fika stop på Björkäng. Vi åker därefter ner till Helsingborg för att ta färjan över till Helsingör och sedan vidare genom Danmark till nästa färja via Rödby-Puttgarden. Med på resan finns en reseledare som ger er service under bussresan.
På sen eftermiddag beräknas vi vara framme vid hotellet Tryp by Wyndham Bad Bramstedt. Vi äter en gemensam middag på hotellet första kvällen och därefter är kvällen fri för egna aktiviteter. På hotellet finns en trevlig relaxavdelning med pool, bastu och jacuzzi att ta del av.

Dag 2. Julmarknad i Hamburg
Efter frukost lämnar vi hotellet för en heldagsutflykt till Hamburg. I Hamburg är centrum fyllt av flera små julmarknader med olika teman.
På Rådhusplatsen mitt i centrum finns den största julmarknaden som är fylld med konst, keramik och många godsaker att smaka på. Dagen är fri och ni kan i lugn och ro vandra runt bland de julpyntade bodarna. Vi samlas åter på kvällen för en gemensam 3-rätters middag på restaurang Hofbräuhaus innan vi reser tillbaka till hotellet.

Dag 3. Julmarknad i Lübeck
Efter frukost lämnar vi hotellet för en heldagsutflykt till Lübeck. Julmarknaden i Lübeck tillhör en av Tysklands äldsta och ligger vackert beläggen i den äldre delen av den gamla Hansastaden. Ni får god tid på er att strosa runt på egen hand och uppleva den populära julmarknaden. Missa inte att besöka mysiga Niederegger – här finns marsipan i alla former och en väldigt trevlig restaurang/café på övervåningen.
På sen eftermiddag går bussen tillbaka mot hotellet och kvällen är fri för egna aktiviteter.
Godsaker på Niederegger

Dag 4. Dags för hemresa
Vi startar morgonen med en stadig frukost innan vi gör oss klara för avfärd mot hemorten. Vi åker norr ut och tar färja över från Puttgarden-Rödby därefter vidare genom Danmark till vår sista färja som tar oss över sundet Helsingör-Helsingborg. Vi beräknar att vara åter på hemorten under sen eftermiddag.

 

Datum: 30/11 2995:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum inkl. frukost, middag på hotellet 30/11, 3-rätters middag på restaurang 1/12 samt reseledare.
Tillägg: Enkelrum  560:-
Övrigt: Strömstad, Tanum, Håby, Torp, Uddevalla, Ljungskile, Munkeröd, Kungälv