Florida med kryssning 2017 – Fullbokad

Följ med på en resa där vi hinner njuta av Florida. Mysiga Lauderdale by the Sea, med sitt mysiga lilla torg, fiskepir och många trevliga restauranger. Vi bor på fina Ocean Sky beläget precis på stranden. Vi gör olika utflykter för er som önskar, bland annat en  kanaltur i Amerikas Venedig med en kanalbåt! Resan avslutas på bästa sätt, några dagar till havs med en kryssning i Karibien, tre olika stopp hinner vi med!

Dag 1: Göteborg – Fort Lauderdale
Avresa från Landvetter – vi flyger bekvämt med till Miami (med mellanlandning).  Vid ankomsten väntar vår reseledare med buss som tar oss till vårt Ocean Sky i Lauderdale by the Sea med härligt läge vid stranden. Fort Lauderdale ligger strax norr om Miami och bussresan tar ca 45-60 minuter. Mer info: http://www.oceanskyresort.com/ Hotell Ocean Sky är ett mycket bra hotell, med trevliga omgivningar, nära till både affärer & restauranger. Hotellet har stor utomhuspool, utomhusjacuzzi, fitnesscenter, poolbar som serverar lättare rätter, minigolfbana, vattensportaktiviteter, utflyktsdisk, tvättmaskin att hyra, fri wifi  mm.

Dag 2: Fort Lauderdale
Först på programmet står en tur med den charmiga kanalbåten Jungle Queen som tar oss runt på de många kanalerna som är karaktäristiska för Fort Lauderdale, staden som också kallas Amerikas Venedig. Här får vi en bra överblick av staden och ser många flotta villor där rika och berömda amerikaner bor. Efter kanalturen äter vi en god hamburgerlunch på BurgerFi. Eftermiddagen är fri för t.ex. sol och bad.

Dag 3: Utflykt till Everglades – tillval
Idag finns möjlighet att köpa till en utflykt för att åka med till Everglades. Efter frukost ger vi oss iväg med buss för att besöka träskmarkerna i Everglades. Inne i naturreservatet gör vi en tur med en s.k. airboat, en särskild båt som svävar fram över träsken. Här finns goda chanser att se alligatorer!

Ikväll kan de som önskar åka med till den polynesiska restaurangen Mai Kai för polynesisk middag & show. (Ingår ej i resans pris – tillägg)

Dag 4:  Fort Lauderdale
Idag erbjuder vi en utflykt till Sawgrass Mills – USA:s största Outlet – en heldag med shopping!

Dag 5: Fort Lauderdale
Härlig ledig dag!

Dag 6: Fort Lauderdale
Efter frukost har dagen till eget förfogande. Sol & bad, rundtur eller shopping? Vår reseledare på plats ger gärna förslag. Varför inte hyra en bil och köra ner en bit mot Key West – hela vägen behövs ju inte då vi besöker Key West under kryssningen!


Seven Mile Bridge – På väg ut mot Key West!

Dag 7: Fort Lauderdale
Fri dag i härliga Florida!

Dag 8: Ombordstigning
Vi lämnar hotellet på förmiddagen och åker till kryssningsterminalen i Miami. Vid ankomsten checkar vi in på Royal Caribbeans kryssningsfartyg, Enchantment of the Seas och nu väntar en underbar kryssning i 5 dagar. När vi kommit ombord äter vi lunch och därefter finns tid att bekanta sig med fartyget innan det är dags för middag. Vi äter tillsammans på samma tid och vid samma bord varje kväll under kryssningen – för de som önskar. Man kan även välja att äta egen tid i Bufférestaurangen.

Dag 9-11.  Kryssning i Karibien
Resrutt Enchantment of the Seas 30 oktober 2016:

Dag Datum Anlöpningshamn Ankomst Avresa
1 30/10 Miami, Florida 16:30
2 31/10 Nassau, Bahamas 08.00 23.59
3 1/11 Cococay, Bahamas 08.00 17.00
4 2/11 Key West, Florida 10.00 18.00
5 3/11 Ankomst Miami 07:00

Ombord på fartyget kan vi köpa utflykter för att komma ut och se mer av öarna. Alla dagar ingår helpension, d.v.s. vi har frukost, lunch och middag inkluderat ombord på fartyget. På utflykterna köper vi vår egen lunch, alternativt äter när vi är tillbaka då öppettiderna för lunch ombord är generösa. På dagarna erbjuds också en mängd olika aktiviteter ombord, t.ex. tävlingar och underhållning i salongerna eller ute på däck. Kring det fina poolområdet finns gott om solstolar och här sitter vi gärna länge och bara kopplar av. För den som vill hålla sig i form finns ett fint gym där man kan träna och delta i olika klasser. Skönhetsbehandlingar av alla de slag kan bokas i fartygets fina SPA-avdelning. (För behandlingar betalar man extra). På kvällarna visas imponerande shower med professionella artister i fartygets teater och det är olika program varje kväll! Vill vi inte se showen kan vi koppla av i någon av barerna eller i kasinot.Florida178Key West178

Dag 12: Ankomst Miami – flyg till Skandinavien
På morgonen kommer vi till hamnen i Miami efter våra dagar till sjöss. Här väntar buss och en skandinavisktalande guide som tar oss med på stadsrundtur i Miami. Vi får också ett par timmar på egen hand mitt på dagen för lite shopping eller en lätt lunch. Därefter kör bussen vidare till flygplatsen och vi checkar in för flygresan hem. Ombord på flyget serveras middag & frukost.

Dag 13: Ankomst Göteborg
Vi flyger till London och byter plan till Göteborg och Landvetter för att där under tidig förmiddag

Datum: 23/10 2017 21.500:-
Ingår: Flygresa till Miami i ekonomiklass t/r med SAS
7 övernattningar på hotell enligt ovan inkl. frukost
Transfer och program i Florida enligt program ovan
Kryssning 4 nätter, del i insideshytt, helpension, hamnskatter & dricks
Flygskatter och lokala skatter, f.n. ca SEK
Reseledare med under hela vistelsen i USA.
Tillägg: Utsideshytt
Enkelhytt/rum
Utflykt Everglades
Utflykt Restaurang & show Mai Kai inkl. transport
Utflykt Shopping Sawgrass Mills (minimum 10p)
Hyrbil – ring oss för prisförfrågan!
ESTA – hjälp med visumansökan inkl. visumkostnad
Transfer Torp – Landvetter t/r
700:-
6500:-
650:-
650:-
400:-
250:-
Ring!
Ring!
PASS: PASS måste vara giltigt 6 månader efter hemkomst
Övrigt: Valutakurser per 2016-06-13 Vi reserverar oss för
valuta- och skatteförändringar.

Ingår ej:
• Transporter, utfärder och måltider utöver ovan nämnda.
• Avbeställningsskydd
• Reseförsäkring