Amalfikustens dofter & smaker, 8dgr

Vinprovningar, matlagning och fantastiska sevärdheter

Följ med vinkännaren Per Åsander på en mycket innehållsrik resa till Kampanien, med kultur, mat och vin i fokus. Per är utbildad sommelier i Italien och han kommer visa några av sina smultronställen. Vi kommer njuta av bra viner och god mat både på vårt hotell och under våra luncher. Under utflyktsdagarna gör vi en vacker båtresa längs Amalfikusten, besöker bl.a. Ravello, Neapel och den
från askan utgrävda antika staden Herculaneum.

1024px-Ravello_Italy_coast

Dag 1 – måndag 4 juni
Vi flyger från Landvetter på morgonen till Neapel där vi landar tidig eftermiddag efter mellanlandning i Tyskland. Vår buss tar oss först till Neapel där reseledaren promenerar med gruppen i den centrala delen av staden. Därefter är det avsatt ett par timmar för att göra staden på egen hand. Per kommer rekommendera en trevlig restaurang för lunch (ingår ej). På eftermiddagen fortsätter färden till vårt vackert belägna hotell som ligger i utkanten av byn Cava de’ Tirreni. Från hotellets terrass har man fantastisk utsikt över det böljande landskapet i Monti Lattari nationalpark. Hotellet har även en stor swimmingpool och trevliga samlingsrum och är känt för sin goda och vällagade mat. Vår reseledare Per och hotellets kock går tillsammans igenom menyerna för veckans måltider. Varje kväll serveras vi trerätters middag!

Dag 2 – tisdag 5 juni

Efter frukost tar en buss oss den korta vägen till hamnen i Salerno. Härifrån åker vi på en härlig båtfärd och njuter av de vackra vyerna innan vi når kustpärlan Amalfi. Här stannar vi en stund innan vår buss tar oss upp i bergen till lilla staden
Ravello. Vi promenerar till Villa Cimbrones trädgård som är belägen på en klippa högt över det blå Medelhavet med enastående utsikt. Vi lämnar sedan Amalfikusten och kör genom bergen till en mindre vingård. Här smakar vi viner gjorda på
lokala druvor, äter lunch och får titta på månghundraåriga vinstockar. Middag på hotellet.

Dag 3 – onsdag 6 juni
Förmiddagen är ledig för att njuta sol och värme vid hotellets pool. På eftermiddagen promenerar vi några hundra meter till benediktinerklostret Badia di Cava som legat här i över tusen år. Här får vi en intressant rundvandring med lokalguide. Därefter är ni välkomna till ett pizzakurs i hotellköket med en av hotellets kockar som instruktör. Middag på hotellet.

Dag 4 – torsdag 7 juni
Efter frukost tar bussen oss till en gård som gör mozzarella på buffelmjölk. Gården var i 2017 med i SVT-programmet Landgång. Vi får hälsa på bufflarna och sedan serveras vi lunch där buffelmozzarellan rimligtvis ingår. På hemvägen gör vi ett upephåll i staden Vietri som är känd världen över för sin smakfulla keramik. Middag på hotellet.

Dag 5 – fredag 8 juni
Dagen är ledig för egna aktiviteter. De som vill kan dock följa med reseledaren på en vandring ner mot kusten. Sträckan är ca 8 km och turen tar ca 2 timmar. Efter den hälsosamma promenaden belönas vi med vinprovning och lunch på en vingård nära till Vietri. En buss tar oss sedan tillbaka till hotellet. Utflykten kostar 35 Euro per deltagare och genomförs vid minimum 15 personer. Middag på hotellet.

Dag 6 – lördag 9 juni
Denna dag reser vi till regionshuvudstaden Salerno där vi vandrar med reseledaren i stadskärnan och bl.a. tittar inom stadens domkyrka. Tid på egen hand for lunch och shopping. Vi tar oss sedan upp till medeltidsborgen Castel Arechi som bl.a. erbjuder en fantastisk vy utöver staden och Salernobukten. Eftermiddagen ledig. Middag på hotellet.

Dag 7 – söndag 10 juni
Efter frukost åker vi till utgrävningarna i Herculaneum, staden som tillsammans med Pompeji blev begravd vid Vesuvius utbrott år 79 e. Kr. Staden översvämmades av vulkanisk gyttja och på detta sätt bevarades husens strukturer. En lokalguide berättar om stadens dramatiska historia. Efter besöket intar vi lunch på en närbelägen restaurang. Vi återvänder till hotellet på eftermiddagen. Ledig tid fram till middag på kvällen.

Dag 8 – måndag 11 juni
Efter sen frukost tar vår buss oss till flygplatsen i Neapel. Flygavgång är tidig eftermiddag – mellanlandning i München och vi når Göteborg under kvällen.

FB_IMG_1440505766332_resizedAmalfi_Italy_4

Datum: 4/6 13995:-
Ingår: Flyg Göteborg – Neapel t/r i turistklass
Bussresor enligt programmet och båtresa längs Amalfikusten
Plats i tvåbäddsrum
7 frukostar, 7 middagar
1 lunch på restaurang
1 vinprovning med lunch
Pizzakurs
Mozzarellasmakning med lunch
Inträdesavgifter Herculaneum, Villa Cimbrone och benediktinerklostret
Reseledare Per Åsander
Tillval: Enkelrum
Transfer Uddevalla – Landvetter t/r min 16p
1600:-
650:-
Övrigt: