Kroatien – Porec, 10dgr

Den kroatiska kulturorten Porec på Istrien är en underbar semesterort för behagliga dagar. Kroatien är ett fantastiskt resmål som är lätt att förälska sig i. Här finns det mesta man behöver för en avkopplande semester. Kristallklart vatten, intressanta sevärdheter, god mat och gästvänliga människor. Vattnet i Kroatien anses vara det renaste i Europa och inbjuder till många sköna, svalkande dopp.

 


Dag 1. Hemorten – Berlin
Nu är vi på väg! Vi åker idag via Helsingborg – Helsingör och Gedser-Rostock mot Berlins ytterkant vårt hotell Hotel NH Berlin Potsdam Conference Center. Vi stannar under dagen för fika och lunch på egen hand. Väl framme på hotellet äter vi en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Golling
Efter frukost fortsätter vi söderut och åker in i vackra Österrike. Vi slås av vackra vyer under dagen och framåt kvällen når vi den lilla byn Golling där vi skall övernatta. Vi äter en gemensam middag på vårt hotell – Gasthof Goldener Ochs

Dag 3: Golling – Porec
Idag kör vi den sita biten mot Kroatien. Framåt eftermiddagen når vi härliga Porec. Vi checkar in på vårt fina Valamar Pinia Hotel, sen är det bara att koppla av och njuta. Hotellet ligger bara ett stenkast från Adriatiska havet och med en kortare promenad når man den närliggande stranden för att ta sig ett dopp. Gemensam middag på kvällen. På hotellet ingår dryck till maten (vatten, läsk öl från tapp).

Dag 4-7. Porec

Nu har vi några härlig dagar framför oss. Antingen njuter ni av sol & bad eller upplever mysiga Porec, centrum når vi enkelt med en 10 minuters promenad eller med ett minitåg, som smidigt tar dig till centrum och tillbaka. Porec är en charmig medeltidsstad med historia, som sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden. Här finns en välbevarad stadskärna med vackra byggnader, mysiga torg och trånga gränder.  Gemensam middag ingår på hotellet varje kväll.

En av dagarna erbjuder vi en utflykt till Pula, här finns många kvarlämningar från antikens Rom, bla den kända amfiteatern.

Vi erbjuder även en utflykt till Venedig, färjan går inne från Porec och här kan man få en heldag i den spännande Italienska staden.

Dag 8: Porec – Tyskland
Idag lämnar vi Kroatien och åker mot Tyskland och vårt övernattningshotell. Gemensam middag.

Dag 9: Tyskland – Lübeck
Idag kör vi genom Tyskland och når under sen eftermiddag den fina Hansastaden Lübeck. Vi bor på BW Nordic Hotel Lübecker Hof. Gemensam middag på hotellet.

Dag 10. Lübeck – Hemorten
Väl utvilade stiger vi ombord på bussen och kör snabbt den sista sträckan genom Tyskland. I Puttgarden tar vi färjan till Rödby. Vi åker genom Danmark och färjan till Helsingborg. Under kvällen når vi åter våra hemorter efter härliga dagar i Kroatien!

Datum: 2017: 19/9 8495:-
Ingår: Bussresa, färjor, del i dubbelrum med frukost & middag samt reseledare.
På hotellet i Porec ingår dryck till maten (vatten, läsk, vin & öl från tapp).
Tillägg: Enkelrum
Utflykt till Pula
Utflykt till Venedig Ca EUR 85 (ej reseledare med)
1400:-
400:-
Ring!
Avresa: Strömstad, Tanum, Håby, Uddevalla – Torp Plantagen, Ljungskile, Stenungsund – Munkeröd, Kungälv.